To je to što me zanima!

Hrvatski spasilački tim probio se tijekom noći u turski Hatay, u ruševinama traže preživjele

Dok jedan dio hrvatskog modula za urbano traganje i spašavanje Državne intervencijske postrojbe traži preživjele, ostatak podiže i priprema bazu gdje će spasioci i potražni psi moći odmoriti
Vidi originalni članak

Hrvatski modul za urbano traganje i spašavanje Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite je stigao tijekom noći u Hatay i odmah po dolasku krenuo s radom i podizanjem baze operacija. U tijeku su akcije traganja i spašavanja.

Objavili su to na službenom Twitteru Ravnateljstva civilne zaštite RH nakon što im se s terena javio naš tim. Kako doznajemo, oni su tijekom noći krenuli s aerodroma Adana gdje su on tima UN-a (UNDAC) dobili podatke i zaduženja. Na putu su imali problema zbog velikih gužvi na cestama te su neko vrijeme stajali u koloni. No uspjeli su se probiti i početi s radom.

SPASIOCI ČULI GLASOVE IZ RUŠEVINA Čudo u Turskoj: Nakon 73 sata iz ruševina izvukli djevojčicu (5) i njezine roditelje. Svi su dobro!

Prema prijavljenom stanju, na terenu je 41 pripadnik DIP-a sa sedam od 10 pasa i 12 vozila. Tri potražna psa trebali im se naknadno priključiti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Cipelcug 09.02.2023.

    Brzu i uspješnu potragu vam želim.

  • Vjevegrica 09.02.2023.

    sretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare