To je to što me zanima!

Hrvatski super roboti čiste Herson od mina: 'Hvala vam, Hrvati. Zajedno do pobjede!'

DOK-ING, hrvatska firma koja je svjetski lider u robotskim sustavima za razminiranje, poslala je Ukrajini dva takva sustava, dobit će ih još šest. Sad su Ukrajinci objavili prve fotografije hrvatskih strojeva u akciji
Vidi originalni članak

Ruski agresori pretvorili su Herson i okolicu u minsko polje. Uklanjanje je zahtjevno, a ovim strojevima iz Hrvatske bitno ubrzavamo posao. Ovo su jedni od najboljih robotičkih sustava u svijetu i dnevno mogu očistiti područje od četiri do pet tisuća kvadrata. Hvala vam na pomoći, objavio je šef hersonske oblasti, Olesandar Prokudin.

Ukrajini još šest ovakvih robota

Na fotografijama su robotski sustavi za razminiravanje koje je proizvela hrvatska firma DOK-ING, koji su donirani Ukrajini prije nepuna tri tjedna. Donator je bio iz Amerike, primopredaja je bila u Zagrebu.

Ukrajina će dobiti još šest hrvatskih robotskih sustava za razminiranje. 

Na primopredaji je u Zagrebu bio i predsjednik uprave DOK-ING-a Marijo Grgurinović koji je rekao kako je DOK-ING svjetski lider u robotima za razminiranje i drži 80% svjetskog tržišta, a svoje strojeve prodao je u 40-ak zemalja svijeta. 

- Ovi roboti spašavaju živote. U ovim teškim trenucima kad nemamo ni struje, vidimo tko su nam pravi prijatelji. Hvala DOK-ING-u - rekla je ukrajinska predstavnica Alina Kozlova.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • iz ZadrA 20.03.2023.

    Slavo u Krajini na aparatima! ......Još se nisu oporavili od one ankete koja pokazuje da skoro 80% Hrvata ne želi u Krajinsku vojsku unutar svojih granica, a sada ovo... Nema obuke u Krajina............. Dva ozbiljna udarca za svakog Slavo u Krajina od kojih ce se teško oporaviti.............. I šlag na torti kad eto i to opet baš danas Rusija ugasila struju pola u Krajine. ::::::::::: Navodno da Putin vec priprema pobjednicku paradu na Crvenom trgu jer se eto jedna velesila Hrvatska nece petljati vojno u taj sukob i u Krajina sada više nema šanse.............. Ostalo im jedino da se predaju.

  • iz ZadrA 20.03.2023.

    mukte ide samo junior kod freda u brussels.

  • iz ZadrA 20.03.2023.

    "Nakon odlaska helikoptera u Ukrajinu hrvatske zračne snage imat će na raspolaganju deset transportnih helikoptera MI 171Sh i četiri helikoptera Black Hawk." ..............................Kiowe su nestale????

Komentiraj...
Vidi sve komentare