To je to što me zanima!

Glavna državna odvjetnica ipak je komunicirala s Josipom Rimac oko vjetroelektrana!?

Sve je počelo u prosincu 2018. godine, a onda i godinu dana kasnije u DORH-u. Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020., a Zlata Hrvoj Šipek samo desetak dana prije toga postaje glavna državna odvjetnica
Vidi originalni članak

Zastupnik MOST-a Nikola Grmoja u raspravi je u Saboru u četvrtak pitao glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek je li komunicirala s Josipom Rimac oko Vjetroparka, a ona je to negirala, tvrdeći da nije. Ipak, poruke iz 2019. godine u mobitelu Josipe Rimac pokazuju da su razgovarale, doznaje RTL.

- Ja Josipu Rimac znam iz vremena kad je ona bila gradonačelnica, a ja voditeljica građansko upravnog odjela, u nekoliko navrata je dolazila u Državno odvjetništvo radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa vezanih između Republike Hrvatske i Grada Knina. Međutim, nakon tijekom izvida i istrage ja nikada nisam s Josipom Rimac komunicirala - rekla je tada u Zlata Hrvoj Šipek.

USPON KNINSKE KRALJICE Plenković je odbijao Rimac, a onda ga je 'šarmirala'. Dao joj je moć, a sad se zbog nje znoji

Sve je počelo u prosincu 2018. godine, a onda i godinu dana kasnije u DORH-u. Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020., a Zlata Hrvoj Šipek 10-ak dana prije toga postaje prva žena DORH-a. Njezina institucija, kao ni USKOK, nikad nisu doznali tko je Rimac odao da je prisluškuju

Tako u prosincu 2018. Zlata Hrvoj Šipek, tadašnja zamjenica glavnog državnog odvjetnika traži sastanak u ministarstvu s Josipom Rimac koja je tada bila državna tajnica. Tema - povećanje koeficijenata za državne odvjetnike.

KAKO SU NASTALA NOVA CARSTVA Lista bogataša: Ovo su hrvatske tvrtke koje vrijede milijarde. Koji im je bio recept za uspjeh?

Sastale su se i godinu kasnije u DORH-u. I to baš oko crkvenog zemljišta u Kninu, ali i spornog Vjetroparka. Rimac, kako doznajemo, na tom je razgovoru upozoravala na problem s Hrvatskim šumama, a iz razgovora je vidljivo da je upravo Hrvoj Šipek tražila zamjenski termin za sastanak.

Da je tog dana doista bila tema Vjetropark, pokazuju promemorija i ugovor koji je Rimac Zlati Hrvoj Šipek na taj sastanak i donijela i ukazala na problem s Hrvatskim šumama. Hrvoj Šipek navodno se na kraju sastanka i složila da šume nisu sve odradile po Zakonu.

Podsjetimo, koncem prošle godine USKOK je objavio da je podignuta nova optužnica protiv Josipe Rimac i još osam osoba koje je bivša nekadašnja HDZ-ova državna tajnica angažirala da guraju projekt Krš-Pađene. Donedavno se samo nagađalo da su Rimac i bivša ministrica Gabrijela Žalac, za investitora u ovaj vjetropark urgirale i kod samog premijera, a Telegram je u siječnju objavio da podaci u optužnici to i potvrđuju.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • mislim 12.02.2023.

    Svi nešto vičemo treba ovo ajmo ovo a oni i dalje vladaju i rade šta hoće malo smo svi čudni i ono idi ti a ja ću čekat pa ću se ubacit u vlak a ako popušiš svi znamo reć što ti je to trebalo ovako se nerješavaju ovi problemi pa i oporba sve ovo radi samo da ih opet biramo kao fol nešto se bore a u stvari samo za novi mandat

  • Miške 11.02.2023.

    Najbolje je da sve članke stavite na Plus +, tako da vas nitko ne čita ni komentira.

  • kormilar 11.02.2023.

    Vidi se odmah na njoj da je glavna državna odvjetnica prodano meso, koje podržava vladajuće!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare