News

Komentari 145

Glavna državna odvjetnica ipak je komunicirala s Josipom Rimac oko vjetroelektrana!?

Glavna državna odvjetnica ipak je komunicirala s Josipom Rimac oko vjetroelektrana!?

Sve je počelo u prosincu 2018. godine, a onda i godinu dana kasnije u DORH-u. Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020., a Zlata Hrvoj Šipek samo desetak dana prije toga postaje glavna državna odvjetnica

Zastupnik MOST-a Nikola Grmoja u raspravi je u Saboru u četvrtak pitao glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek je li komunicirala s Josipom Rimac oko Vjetroparka, a ona je to negirala, tvrdeći da nije. Ipak, poruke iz 2019. godine u mobitelu Josipe Rimac pokazuju da su razgovarale, doznaje RTL.

- Ja Josipu Rimac znam iz vremena kad je ona bila gradonačelnica, a ja voditeljica građansko upravnog odjela, u nekoliko navrata je dolazila u Državno odvjetništvo radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa vezanih između Republike Hrvatske i Grada Knina. Međutim, nakon tijekom izvida i istrage ja nikada nisam s Josipom Rimac komunicirala - rekla je tada u Zlata Hrvoj Šipek.

Sve je počelo u prosincu 2018. godine, a onda i godinu dana kasnije u DORH-u. Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020., a Zlata Hrvoj Šipek 10-ak dana prije toga postaje prva žena DORH-a. Njezina institucija, kao ni USKOK, nikad nisu doznali tko je Rimac odao da je prisluškuju

Tako u prosincu 2018. Zlata Hrvoj Šipek, tadašnja zamjenica glavnog državnog odvjetnika traži sastanak u ministarstvu s Josipom Rimac koja je tada bila državna tajnica. Tema - povećanje koeficijenata za državne odvjetnike.

Sastale su se i godinu kasnije u DORH-u. I to baš oko crkvenog zemljišta u Kninu, ali i spornog Vjetroparka. Rimac, kako doznajemo, na tom je razgovoru upozoravala na problem s Hrvatskim šumama, a iz razgovora je vidljivo da je upravo Hrvoj Šipek tražila zamjenski termin za sastanak.

Da je tog dana doista bila tema Vjetropark, pokazuju promemorija i ugovor koji je Rimac Zlati Hrvoj Šipek na taj sastanak i donijela i ukazala na problem s Hrvatskim šumama. Hrvoj Šipek navodno se na kraju sastanka i složila da šume nisu sve odradile po Zakonu.

Podsjetimo, koncem prošle godine USKOK je objavio da je podignuta nova optužnica protiv Josipe Rimac i još osam osoba koje je bivša nekadašnja HDZ-ova državna tajnica angažirala da guraju projekt Krš-Pađene. Donedavno se samo nagađalo da su Rimac i bivša ministrica Gabrijela Žalac, za investitora u ovaj vjetropark urgirale i kod samog premijera, a Telegram je u siječnju objavio da podaci u optužnici to i potvrđuju.

Najčitaniji članci