To je to što me zanima!

Sačekuša na cesti: Blokirali im put, palili ih bakljama i pretukli

Napad pred tunelom na riječkoj obilaznici: Mladi nogometaši s Raba pretpostavljaju da su ih huligani zamijenili za Torcidu jer je Hajduk igrao toga dana u Poreču
Vidi originalni članak

Išli smo s Raba na juniorski futsal turnir u Labinu. Blokirali su nam put pred tunelom, ubacili baklje u kombi i počeli nas tući, opisuje šokirani igrač (18) MNK Rab napad u subotu oko 8.30 sati na čvorištu Orehovica na riječkoj zaobilaznici.

Sve je trajalo samo nekoliko minuta, a posljedica je jedna slomljena arkada te brojne opekline i masnice.

- Nas je bilo osam u kombiju, a iza nas su išli trener i još jedan igrač. Kraj vrata Jadrana primijetili smo Fiat Uno pun dečki koji nas je presreo. Nakon nekoliko minuta presreo nas je još jedan auto pun ljudi. Da nešto nije u redu posumnjali smo kada su nam bez razloga pokazivali srednji prst i čudno nas gledali, a uskoro se pojavio i treći nakrcan automobil. Nismo reagirali na njihove provokacije. Na jednom je autu bila oznaka Armade - priča mladi nogometaš.

Došavši do tunela jedan automobil prepriječio im je put, drugi je stao iza njih, a treći s lijeve strane.

'Bilo ih je 15-ak, tukli su nas šakama i nogama'

- Petnaestak mladića od oko 20 do 25 godina, od kojih su dvojica nosili fantomke, izletjela iz auta, silovito otvorila vrata kombija te ubacila dvije upaljene baklje. Lupali su po vratima, lomili staklo i tukli nas šakama i nogama. Bilo je strašno, ništa nam nije bilo jasno. U šoku nismo stigli ni reagirati - ispričao je mladić.

Motiv napada još se istražuje, no pretpostavlja se da su huligani napali mladiće zamijenivši ih za članove navijačke skupine Torcida, koji su isti dan išli na prijateljsku utakmicu Hajduka i Jadrana u Poreču.

- Napadnuti smo od maloumnih idiota koji misle da vole svoj klub, a na ovaj način ga samo sramote. U kombiju je bilo i maloljetnih. Ovakve stvari nisu humane i stvarno ne znam kuda ovaj svijet vodi - kaže još vidno šokirani nogometaš MNK Rab, koji želi ostati anoniman iz straha od mogućih budućih napada i nepotrebnih problema.

Trener u šoku: Ovo nema veze sa zdravim mozgom

Zaprepašteni trener Josip Puljar Matić rekao je da je ovakav napad neobjašnjiv te kako u četrdeset godina karijere u nogometu nikad ovako nešto nije doživio.

- Ovakav čin u stilu mafijaškog obračuna nema veze sa zdravim mozgom. Moji dečki su sportaši koji se dižu u pet sati kako bi se bavili nogometom. Žive za to i nemaju nikakve veze s ekstremnim navijačkim skupinama niti ih to zanima. Ovakvi napadi huligana nemaju veze sa sportom. Svašta sam u svojoj karijeri čuo i vidio, ali ovako nešto nikad. Dečko kojeg sam vodio u ambulantu na šivanje mogao je izgubiti oko, u tunelu je moglo doći do prometne nesreće, dima je bilo posvuda, a kombi je kompletno devastiran. Strogo osuđujem ovakve napade - ogorčen je trener Puljar Matić.

Policija identificirala više napadača

PU primorsko-goranska objavila je u ponedjeljak da su identificirali više ljudi koje dovode u vezu sa napadom. Nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Ničim izazvan brutalan napad na nogometaše

Iako je u kombiju bio protupožarni aparat, mladići od šoka nisu stigli reagirati. Spaljena im je odjeća, a krv na pločniku ostaje kao podsjetnik na brutalan napad.

Idi na 24sata

Komentari 320

  • IvoDorotic 28.01.2015.

    Od proslog tjedna za ovako nesto se dobiva 5 godina zatvora i to je to. Takvu odluku je donio Vrhovni sud Njemacke, nasto nema zalbe, Iako Njemci nemaju ovakve probleme kao mi, oni to zele u korjenu unistiti.

  • Artusartus 28.01.2015.

    Glede i u svezi kazni ovim huliganima budemo se iznenadili; vještine i duha sudstva u Hrvata su dosta jedinstvene.

  • Legion SkopTomislav 27.01.2015.

    k00ler34 Ne lupetaj gluposti jer nemaš pojma o čemu govoriš.Ovo za Hoenessa je točno,ali ovo ostalo si sve fulao.Živio sam nekoliko godina u Berlinu i ovdje je bilo dosta kaosa pogotovo kada su dolazile momčadi tipa Energie Cottbus,Dynamo Dresden,Hansa Rostock i St. Pauli.Prošle godine Dortmundovi navijači napravili ogromnu bakljadu i nerede protiv Schalkea i to na njihovom stadionu malo prije početka utakmice.Negdje u listopadu kada su igrale rezerve Bayerna i Munchen 1860 je takodjer bila tučnjava ispred stadiona,Zadnja utakmica HSV-Werder je bilo oko 50ak uhićenih.Cijela druga njemačka liga je puna huligana a o derbijima da ne pričam.Prestanite više živjeti u zabludi da u zapadnoj Europi to ne postoji,Usporedba ti je vrh vrhova.Šta misliš jel igrači igraju bolje s tihom publikom kakvu ti đeliš ili s atmosferom kakvu imaju klubovi tipa Bilbao,Marseille,Dortmund,Porto,Feyenoord...

Komentiraj...
Vidi sve komentare