Obavijesti

News

Komentari 320

Sačekuša na cesti: Blokirali im put, palili ih bakljama i pretukli

Sačekuša na cesti: Blokirali im put, palili ih bakljama i pretukli
7

Napad pred tunelom na riječkoj obilaznici: Mladi nogometaši s Raba pretpostavljaju da su ih huligani zamijenili za Torcidu jer je Hajduk igrao toga dana u Poreču

VIDEO

Išli smo s Raba na juniorski futsal turnir u Labinu. Blokirali su nam put pred tunelom, ubacili baklje u kombi i počeli nas tući, opisuje šokirani igrač (18) MNK Rab napad u subotu oko 8.30 sati na čvorištu Orehovica na riječkoj zaobilaznici.

Sve je trajalo samo nekoliko minuta, a posljedica je jedna slomljena arkada te brojne opekline i masnice.

- Nas je bilo osam u kombiju, a iza nas su išli trener i još jedan igrač. Kraj vrata Jadrana primijetili smo Fiat Uno pun dečki koji nas je presreo. Nakon nekoliko minuta presreo nas je još jedan auto pun ljudi. Da nešto nije u redu posumnjali smo kada su nam bez razloga pokazivali srednji prst i čudno nas gledali, a uskoro se pojavio i treći nakrcan automobil. Nismo reagirali na njihove provokacije. Na jednom je autu bila oznaka Armade - priča mladi nogometaš.

Došavši do tunela jedan automobil prepriječio im je put, drugi je stao iza njih, a treći s lijeve strane.

'Bilo ih je 15-ak, tukli su nas šakama i nogama'

- Petnaestak mladića od oko 20 do 25 godina, od kojih su dvojica nosili fantomke, izletjela iz auta, silovito otvorila vrata kombija te ubacila dvije upaljene baklje. Lupali su po vratima, lomili staklo i tukli nas šakama i nogama. Bilo je strašno, ništa nam nije bilo jasno. U šoku nismo stigli ni reagirati - ispričao je mladić.

Motiv napada još se istražuje, no pretpostavlja se da su huligani napali mladiće zamijenivši ih za članove navijačke skupine Torcida, koji su isti dan išli na prijateljsku utakmicu Hajduka i Jadrana u Poreču.

- Napadnuti smo od maloumnih idiota koji misle da vole svoj klub, a na ovaj način ga samo sramote. U kombiju je bilo i maloljetnih. Ovakve stvari nisu humane i stvarno ne znam kuda ovaj svijet vodi - kaže još vidno šokirani nogometaš MNK Rab, koji želi ostati anoniman iz straha od mogućih budućih napada i nepotrebnih problema.

Trener u šoku: Ovo nema veze sa zdravim mozgom

Zaprepašteni trener Josip Puljar Matić rekao je da je ovakav napad neobjašnjiv te kako u četrdeset godina karijere u nogometu nikad ovako nešto nije doživio.

- Ovakav čin u stilu mafijaškog obračuna nema veze sa zdravim mozgom. Moji dečki su sportaši koji se dižu u pet sati kako bi se bavili nogometom. Žive za to i nemaju nikakve veze s ekstremnim navijačkim skupinama niti ih to zanima. Ovakvi napadi huligana nemaju veze sa sportom. Svašta sam u svojoj karijeri čuo i vidio, ali ovako nešto nikad. Dečko kojeg sam vodio u ambulantu na šivanje mogao je izgubiti oko, u tunelu je moglo doći do prometne nesreće, dima je bilo posvuda, a kombi je kompletno devastiran. Strogo osuđujem ovakve napade - ogorčen je trener Puljar Matić.

Policija identificirala više napadača

PU primorsko-goranska objavila je u ponedjeljak da su identificirali više ljudi koje dovode u vezu sa napadom. Nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Ničim izazvan brutalan napad na nogometaše

Iako je u kombiju bio protupožarni aparat, mladići od šoka nisu stigli reagirati. Spaljena im je odjeća, a krv na pločniku ostaje kao podsjetnik na brutalan napad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"