To je to što me zanima!

HUP: 'Ne nasjedajte na lažne uplatnice za upis u e-registar'

Hrvatska udruga poslodavaca upozorava obrtnike da ne plaćaju lažne uplatnice kojima se od njih traži upis u e-registar gospodarstvenika. Upis je obavezan, ali vrše ga renomirane tvrtke
Vidi originalni članak

Na adrese brojnih hrvatskih obrta posljednjih mjeseci stigla je uplatnica iz tvrtke Dora savjetovanje za upis u Registar gospodarstvenika u iznosu 295 kuna. Na uplatnici stoji kako obrti imaju tjedan dana platiti naknadu jer će nakon toga ona biti dvostruko veća. 

- Radi se o očekivanju ovog poduzeća kako će korištenje administrativnog jezika s jedne strane te  nedovoljna upućenost poduzetnika, s druge strane, polučiti rezultat - neka će poduzeća „nasjesti“ na ovu ponudu - kažu u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP).

Dodaju kako usluga uvrštenja u bazu poduzeća postoji već odavna, no na našem se tržištu time bave renomirane tvrtke i one ne oglašavaju ovu uslugu na način kao što je to kod slučaja tvrtke Dora savjetovanje sa sjedištem u Savskoj ulici u Zagrebu.

HUP upozorava da trgovačka društva i obrti imaju obavezu članstva svojim pripadajućim komorama; Gospodarskoj i Obrtničkoj, te su dužni plaćati članarinu, pa tako i ulaze u registre, no naglašavaju: 

- Ukupno u Hrvatskoj postoji još oko 40-tak strukovnih komora, pa moguće da i takva brojnost može stvoriti percepciju kako se i ovdje radi o nekom registru propisanim zakonom. 

U Dora savjetovanju nitko nam se nije javio na telefonske pozive. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jambresic_1 01.02.2019.

    Zašto se time ne bave u MUP-u.

  • Mühan 31.01.2019.

    radije će to platiti i ako ne moraju samo da im financijska ne dođe u kontrolu

  • POTPEC 31.01.2019.

    Gospodo iz HUP-a zašto obavještavate građane kad oni s tim nemaju veze. Na vama je da obavjestite svoje korisnike na isti način kako im šaljete svoje raznorazne uplate. Ili je to u dogovoru s Dorom o podjeli plijena jer ovako čete nešto opet sa trane dobiti kao dodatak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare