Obavijesti

News

Komentari 5

HUP: 'Ne nasjedajte na lažne uplatnice za upis u e-registar'

HUP: 'Ne nasjedajte na lažne uplatnice za upis u e-registar'

Hrvatska udruga poslodavaca upozorava obrtnike da ne plaćaju lažne uplatnice kojima se od njih traži upis u e-registar gospodarstvenika. Upis je obavezan, ali vrše ga renomirane tvrtke

VIDEO

Na adrese brojnih hrvatskih obrta posljednjih mjeseci stigla je uplatnica iz tvrtke Dora savjetovanje za upis u Registar gospodarstvenika u iznosu 295 kuna. Na uplatnici stoji kako obrti imaju tjedan dana platiti naknadu jer će nakon toga ona biti dvostruko veća. 

- Radi se o očekivanju ovog poduzeća kako će korištenje administrativnog jezika s jedne strane te  nedovoljna upućenost poduzetnika, s druge strane, polučiti rezultat - neka će poduzeća „nasjesti“ na ovu ponudu - kažu u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP).

Dodaju kako usluga uvrštenja u bazu poduzeća postoji već odavna, no na našem se tržištu time bave renomirane tvrtke i one ne oglašavaju ovu uslugu na način kao što je to kod slučaja tvrtke Dora savjetovanje sa sjedištem u Savskoj ulici u Zagrebu.

HUP upozorava da trgovačka društva i obrti imaju obavezu članstva svojim pripadajućim komorama; Gospodarskoj i Obrtničkoj, te su dužni plaćati članarinu, pa tako i ulaze u registre, no naglašavaju: 

- Ukupno u Hrvatskoj postoji još oko 40-tak strukovnih komora, pa moguće da i takva brojnost može stvoriti percepciju kako se i ovdje radi o nekom registru propisanim zakonom. 

U Dora savjetovanju nitko nam se nije javio na telefonske pozive. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca