To je to što me zanima!

Sabor je s 95 glasova skinuo imunitet zastupniku Drmiću

U stranci kažu da je optužnica nastavak političko-policijskog progona čelništva HDSSB-a od strane vladajućih koji pred izbore nastoje iskoristiti represivni aparat
Vidi originalni članak

Sabor je na zahtjev DORH-a i Uskoka skinuo imunitet zastupniku Ivanu Drmiću (HDSSB). Za ovu odluku ruku je diglo 95 zastupnika. Suzdržani su bili SDP-ovci Goran Heffer i Gordan Maras. Protiv skidanja imuniteta bio je jedino Dinko Burić (HDSSB).

I Drmić glasovao da mu Povjerenstvo skine imunitet

Jednoglasno i bez rasprave Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložilo je Saboru ukidanje imuniteta zastupniku Ivanu Drmiću (HDSSB) zbog pokretanja kaznenog postupka, što je tražilo Državno odvjetništvo i Uskok. Tereti ga se za udruživanje za počinjenje kaznenog djela te za lažno prijavljivanje u slučaju pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš. Kao član Povjerenstva za skidanje svog imuniteta ruku je digao i sam Drmić.

- Meni je prvom u interesu poslije svih onih neistina i laži, koje su pisane po medijima u zadnjih godinu dana, da se dozna prava i cjelovita istina. Branit ću se pred sudom, a ovo je dokaz da su svi jednaki pred zakonom, neki malo jednakiji. Jedino ne znam što su državna tijela radila unazad godinu dana koliko su fingirali ovu istragu - kazao je Drmić. 

Iza njega stala je i stranka. Dinko Burić (HDSSB) kazao je kako je ova optužnica protiv Drmića nastavak političko-policijskog progona čelništva HDSSB-a od strane vladajuće strukture koja pred izbore nastoji iskoristiti represivni aparat uz pomoć političke marionete Mladena Bajića ne bi li se obračunao s političkim neistomišljenicima. 

- Vrlo brzo će se pokazati da, što god oni radili ovo malo vremena što im je ostalo na vlasti, HDZ-ova vrhuška završit će tamo gdje je i njihov donedavni voljeni vođa Ivo Sanader - rekao je Burić. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • davidenko 19.06.2011.

    HDSSB I DRMIĆ SU PARODIJOM HTJELI POKAZATI KAKVOM OZBILJNOŠĆU SE SUDILO BRANIMIRU GLAVAŠU DORH vrlo ozbiljno kreću u neozbiljan proces protiv Drmića i dr. Svakom je jasno da oni nisu radili nikakvo podmićivanje jer to se ne radi s tim sitnišem i skupljanjem na taj način kad stranka i pojedinci u njoj i oko nje posjeduje milijune. Uvjeren sam da bi dali ne 70 tis.eura nego bi se u roku od 24 sata skupilo 7 milijuna kuna za Branimirovu slobodu ili manju kaznu jer mnogo je onih koji su osjetljivi na njegovu nepravdu i skupilo bi se brzo. Stoga postojeće sumnje su smiješne i neozbiljne. Istina sudac je došao, pokazao volju no da je namjera bila ozbiljna iskrcali bi se milijuni i riješeno, no Drmić i ekipa su njega snimali da on kaže kako je sve izrežirano s vrha ( i od koga) te da on ne može ništa… Oni su njega pratili pa su sve znali dalje kako ide. Igrokaz je napravljen da se u javnosti potencira Glavaševa nepravda i možda doista usmjeri predmet kroz doista pravne okvire u stvarno realno stanje. Inače snimiti razgovore sa kojim god želite ¨uvjerljivim¨ tekstom može svaki malo bolji tehničar pa to pravno ne vrijedi ništa.

  • davidenko 19.06.2011.

    DRMIĆ SLUČAJ POKAZUJE ¨ZANIMLJIVOSTI¨ U SABORU 1) Mandatno imunitetno povjerenstvo je bilo u sukobu interesa. Naravno ne znači da nisu pošteno ili ne bi pošteno pravno odlučili no kad sudac ili neki odlučujući subjekt u sustavu Pravosuđa pozna stranka, njom živi ili surađuje se to smatra sukobom interesa iako bi taj pravni subjekt ispravno po zakonu odlučio. Ali još nismo EU pa to ne kužimo. Ili će se netko naknadno i na ovo žaliti. 2) Sabor je na Drmiću pokazao jedinstvo kao nikada do sada u ovom mandatu, od 98 zastupnika čak 95 je glasalo pozitivno što znači visokih 98% jedinstvene odluke. Ne sjećam se kad je Sabor glasao 98% za neku odluku, no Drmiću svaka čast. 3) Primjećen je nedostatak 52 zastupnika. Primjećeno je da će 52 dnevnice plus….ohoho… biti uzalud plaćene jer 52 zastupnika je opet zabušavalo ili nisu radili ono za što su izabrani. 4) Primjećeno je da su za sada HDSSB-ovi zastupnici najradišniji, da njih baš moraš istjerati sa stražom da bi napusili svoje radno mjesto u Saboru. I to vrijedi za sve HDSSB zastupnike, za dr.Burića, dr.Boru Grubišića, za gosp.Vinkovića, i za gosp.Drmića. Svaka čast njima, uzor su svima kako treba raditi ono za što si izabran.

  • davidenko 18.06.2011.

    DRMIĆ I SABOR NASTAVLJAJU PARODIJU NE TEMU GLAVAŠ I HDSSB 5 važnih čimbenika vidimo danas u ovom procesu: 1) Drmić očekivano nastavlja parodiju glasujući protiv sebe jer to je u ovom kontekstu prihvatljivo, očekivano i pokazuje dosjednost u hrabrosti. 2) oporba i vladajući na Drmiću su gotovo postigli nevjerovatnu dvotrećinsku većinu što će ostati zabilježeno kao zadnji najveći doseg ovakve vrste, u ovom sazivu Sabora 3) kontinuitet aktivnosti Burić – Hebrang –Drmić =) dan za danom. Prekjučer je dr.Burić razotkrio promašaj Suda u slučaju Glavaš zbog čega ovaj nepotrebno dodatno robija te je dao Hebrangu na uvid presudu, Hebrang obećava pravnu intervenciju ako je to istina, drugi dan odmah HDSSB-ovac Drmić na udaru USKOK-a, danas Sabor ukida imunitet Drmiću, dakle vidljiv kontinuitet koji nije slučajan… 4) vidljiva je lijenost državnog aparata tijekom godine dok pred izbore HDSSB im je omiljena tema. Why? 5) Branimir Glavaš se ovim punim kapacitetima vraća u prvi plan uoči izbora. Tko je to odlučio. Da li pozivom iz Zenice sam Branimir Glavaš, da li je to redovni plan rada USKOK-a, ili nervozni odgovor HDZ-a na agresivni nastup HDSSB-ovaca prije nekoliko dana u Saboru gdje je uočeno da prebrzo i previše ¨rastu¨.

Komentiraj...
Vidi sve komentare