Obavijesti

News

Komentari 35

Sabor je s 95 glasova skinuo imunitet zastupniku Drmiću

Sabor je s 95 glasova skinuo imunitet zastupniku Drmiću
1

U stranci kažu da je optužnica nastavak političko-policijskog progona čelništva HDSSB-a od strane vladajućih koji pred izbore nastoje iskoristiti represivni aparat

VIDEO

Sabor je na zahtjev DORH-a i Uskoka skinuo imunitet zastupniku Ivanu Drmiću (HDSSB). Za ovu odluku ruku je diglo 95 zastupnika. Suzdržani su bili SDP-ovci Goran Heffer i Gordan Maras. Protiv skidanja imuniteta bio je jedino Dinko Burić (HDSSB).

I Drmić glasovao da mu Povjerenstvo skine imunitet

Jednoglasno i bez rasprave Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložilo je Saboru ukidanje imuniteta zastupniku Ivanu Drmiću (HDSSB) zbog pokretanja kaznenog postupka, što je tražilo Državno odvjetništvo i Uskok. Tereti ga se za udruživanje za počinjenje kaznenog djela te za lažno prijavljivanje u slučaju pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš. Kao član Povjerenstva za skidanje svog imuniteta ruku je digao i sam Drmić.

- Meni je prvom u interesu poslije svih onih neistina i laži, koje su pisane po medijima u zadnjih godinu dana, da se dozna prava i cjelovita istina. Branit ću se pred sudom, a ovo je dokaz da su svi jednaki pred zakonom, neki malo jednakiji. Jedino ne znam što su državna tijela radila unazad godinu dana koliko su fingirali ovu istragu - kazao je Drmić. 

Iza njega stala je i stranka. Dinko Burić (HDSSB) kazao je kako je ova optužnica protiv Drmića nastavak političko-policijskog progona čelništva HDSSB-a od strane vladajuće strukture koja pred izbore nastoji iskoristiti represivni aparat uz pomoć političke marionete Mladena Bajića ne bi li se obračunao s političkim neistomišljenicima. 

- Vrlo brzo će se pokazati da, što god oni radili ovo malo vremena što im je ostalo na vlasti, HDZ-ova vrhuška završit će tamo gdje je i njihov donedavni voljeni vođa Ivo Sanader - rekao je Burić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...