To je to što me zanima!

Majci 33 godine zatvora, njenoj pomagačici tri godine u domu...

Chiara Pašić (33) zbog ubojstva trogodišnjeg sina Denisa osuđena je na Županijskom sudu u Puli na kaznu od 33 godine zatvora. Čeka se presuda maloljetnici koja je zatvorena za javnost
Vidi originalni članak

Chiara Pašić nepravomoćno je osuđena na 33 godine zatvora. Hladnokrvno je podnijela presudu. U kaznu će joj se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru u kojem je već skoro godinu dana. 

Maloljetnica (15), koja je sudjelovala u ubojstvu, dobila je najviše do 3 godine u odgojnom zavodu u Požegi, što znači da za godinu i pol može biti slobodna, ali mora svakih pola godine na vještačenje. 

POGLEDAJTE VIDEO

Chiarin branitelj Ivica Senjak rekao je nakon presude kako je smatra da je izrečena kazna prestroga.

- Mislim da je sankcija prestroga s obzirom na sve što nam je bilo poznato tijekom postupka - rekao je i najavio žalbu.

- Nismo dobili priliku da dokažemo da postoje neki razlozi koji su utjecali na predmet.

POGLEDAJTE VIDEO

Tijekom izricanja presude pročitano je za što su Chiara Pašić i 15-godišnjakinja osuđene. 

- Optužena je kriva za ubojstvo koje je počinila zajedno s maloljetnicom u svom stanu. U namjeri da ubiju Chiarinog sina, svjesne njegove nejakosti i njegove dobi, dok je ležao u sobi licem okrenutim prema plafonu, tad 14-godišnjakinja je stavila jastuk na njegovu glavu u namjeri da ga uguši. Majka je dječaka držala za noge. Zatim su se zamijenile. Dječak je cijelo vrijeme vrištao, koprcao se i otimao. Nakon što su ga ugušile, odvezle su se na obalu gdje ga je majka bacila u more. Time je počinila teško ubojstvo jer je ubila osobu ranjive dobi. 

>>> Uskoro više...

Na Županijskom sudu u Puli dopunom psihijatrijskog vještačenja i završnim govorima završen je postupak protiv Chiare Pašić (33) i maloljetnice (15), optuženih za teško ubojstvo Chiarina sina Denisa Pašića (3). Budući da je postupak zatvoren za javnost, u srijedu se nije moglo doznati što su vještaci govorili.

OBDUKCIJA Denisa (3) je majka Chiara davila rukama preko jastuka

Nakon što se cijelo vrijeme branila šutnjom, Chiara je u završnici postupka odlučila progovoriti i pred sudom iznijeti obranu. Odbila je odgovarati na pitanja tužiteljstva, no detaljno je odgovarala na pitanja sudskog vijeća kako bi objasnila okolnosti Denisove smrti.

Terete je da je 23. svibnja 2017. u stanu u Puli uz pomoć maloljetnice jastukom ugušila sina. Kako bi pokušale prikriti zločin, dječakovo beživotno tijelo odvezle su do obale i bacile u more. Bešćutna majka potom je njegov nestanak prijavila policiji.

Drugog jutra se slomila i policajce odvela do tijela...

Idi na 24sata

Komentari 112

  • Fenix7 21.04.2018.

    Malo je dobila, ali na žalost naši su zakoni takvi. Jedino mi je žao što se ovu osobu u naslovu i dalje naziva majkom, umjesto ubojicom. :((

  • Didi10_1 20.04.2018.

    Za takvu osobu, nemajku, ni 133 godine zatvora nisu dovoljna kazna.

  • Daca85_1 20.04.2018.

    I duša i srce me boli od pomisli da netko ovu ženu može nazvati majkom...da je bar meni dala svojeg sina kad ga već ona nije htjela...imam već dva sina,kojima uvijek fali netko treći...bili bi predivno,veselo društvance...

Komentiraj...
Vidi sve komentare