To je to što me zanima!

Pronašli ga naknadno: Radnik poginuo u eksploziji rafinerije

Milivojko Zubić, dežurni liječnik u Hitnoj pomoći Bosanski Brod, kaže da su od devet pacijenata koje su primili, njih šestero uputili na daljnje liječenje u dobojsku bolnicu...
Vidi originalni članak

U sinoćnjoj eksploziji rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, prema najnovijim informacijama, poginuo je jedan radnik, a devetero je ozlijeđenih. Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić za Nezavisne novine rekao je kako su poginulog radnika pronašli naknadno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Milivojko Zubić, dežurni liječnik u Hitnoj pomoći Bosanski Brod, kaže da su od devet pacijenata koje su sinoć primili, njih šestero uputili na daljnje liječenje u dobojsku bolnicu. 

PRESPAVALA JE U ZAGREBU Kolinda u vrijeme eksplozije rafinerije nije bila u Sl. Brodu

- Riječ je o posjekotinama i ozljedama od eksplozije, ali mi smo ih iz mjera predostrožnosti prebacili u Doboj, kaže Zubić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar koji je, sinoć oko 21.30, izbio nakon eksplozije u postrojenju broj 4 Rafinerije nafte Bosanski Brod stavljen je pod puni nadzor nešto prije 23 sata, čime je otklonjena opasnost od daljeg širenja vatre.

Jovičić je demantirao informacije nekih medija da su građanima dijela Bosanskog Broda nadležne službe naredile da se sklone jer "u oblaku dima ima čestica štetnih po zdravlje". 

NOVE SNIMKE POŽARA Užasni prizori: Vatra je 'gutala' dimnjake brodske rafinerije...

Policija je zapriječila prilaze rafineriji pa novinarske ekipe, kao ni radnici treće smjene nisu mogli prići pogonima.

Nema opasnosti od štetnih plinova

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara izjavio je nakon sjednice kriznog stožera da za građane Slavonskog Broda nema opasnosti od štetnih plinova.

UZNEMIRENI BROĐANI Građani u šoku: 'Bojimo se, svi se zatvaraju u kuće zbog toga'

"Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti, pratimo mjerne postaje 1 i 2, štetni plinovi su u granicama normale, odnosno na najnižim mogućim granicama. Vjetar puše prema Derventi, tako da Slavonski brod nije u opasnosti", rekao je Duspara nakon zajedničke sjednice gradskog i županijskog kriznog stožera, kojoj su uz župana Danijela Marušića nazočili predstavnici tamošnjih hitnih službi, od vatrogasaca do zdravstvenih djelatnika.

Brodska bolnica bila spremna za prihvat ranjenih

O situaciji u Slavonskom Brodu kod župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića informirali su se u utorak navečer predsjednica Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i ministar zdravlja Milan Kujundžić, potvrdio je Marušić.

"U jednom trenutku bili smo zamoljeni iz Bosanskog Broda da napravimo prolaz prema našoj bolnici, što je i napravljeno. U našoj bolnici je čekalo 10 kirurga i 8 anesteziologa, ali nema toliko teško ozlijeđenih da ih ne bi mogli zbrinuti na bosanskoj strani", rekao je Marušić podsjetivši kako su za odlazak na ispomoć u Bosanski Brod bile spremne i slavonskobrodske vatrogasne postrojbe.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • PRCO 10.10.2018.

    To je bilo pitanje dana kad će odletit u zrak!

  • Daviidоff1 10.10.2018.

    Stetni su i opasni ali nisu među ljudima. Uključi mozak, ako ga imaš.

  • Cipelcug 10.10.2018.

    Ozlijeđenima brz oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare