To je to što me zanima!

'Imala sam devet godina kad me Šljivančanin poslao u logor'

Tata mi je tu poginuo, a nas je Šljivančanin otpremio u logor u Sremsku Mitrovicu. U Zagreb smo uspjeli doći tek u četvrtom mjesecu 1992. godine, ispričala je Željka Holovka Horvat (39)
Vidi originalni članak

Sjećanja. Već tri desetljeća na današnji dan prisjećamo se užasa koji su proživljavali Vukovarci pod okupatorima. Grad heroj branilo je 1800 branitelja, mahom dragovoljaca, od 30.000 neprijateljskih vojnika naoružanih do zuba, sa 600 tenkova, stotinama minobacača, topova, ratnih zrakoplova... Vukovar su sravnili do temelja. Doživotno su osakatili 2717 obitelji, a bol, tuga i nemoć i danas su u srcima njihovih bližnjih i potomaka. Dok ih noge nose, Hrvati će hodati u Koloni sjećanja, paliti svijeće i moliti se za sve koji su dali život za naše bolje sutra, za sve kojima do danas ne znamo gdje je posljednje počivalište. Vukovar nikad nećemo zaboraviti.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • balki balki 18.11.2021.

    Vukovar- nama ponos i tuga, Srbiji sramota.

  • TAJGER POOMPS 18.11.2021.

    Šlivačanin je bio vrhunski ratnik, ali rat je gad! Dešavale su se grozote... Neka je i to prošlo, suđeno im je! Neka se ne zaboravi!!

  • Sretno Dijete 18.11.2021.

    Vukovar se dogodio samo zbog HDZ-a. Ljudi su molili alo e dogodit ce se sranj** a ovi iz Zagreba ma posaljite nam fax.. Tuđman je prodao Hrvatsku ovima sto vas i dan danas pljackaju a to su Bruxellski placenici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare