To je to što me zanima!

Imali su najlošije uvjete za smještaj: U Sisku rasformirana dva kontejnerska naselja

Iz dva kontejnerska naselja u Sisku, koji su imali najlošije uvjete za smještaj, iseljeni su stradalnici katastrofalnog potresa na Banovini, a u tijeku je uklanjanje kontejnera
Vidi originalni članak

Riječ je o naseljima Prvča i HEP, koja su nazive dobila po obližnjim tvrtkama. Svi korisnici kontejnerskog naselja kod HEP-a uz Fistrovićevu ulicu, preseljeni su do kraja veljače, a prije toga preseljeni su i korisnici kontejnerskog naselja Prvča u Ulici Barice Rapić.

Stradalnici koji su ostali bez svojeg doma u potresu, u organizaciji Gradskog stožera civilne zaštite premješteni su ili u druga, bolje opremljena kontejnerska naselja ili u zidane objekte. To je rezultat odluke Grada Siska da zbog lošijih uvjeta stanovanja i lakše organizacije svakodnevnog života korisnike zbrine na primjereniji i bolji način.

KOMENTIRA: HELENA TKALČEVIĆ Spora obnova, krađe, požari... Kad će Banovini granuti sunce?

"Kako kontejneri u tim naseljima nisu bili stambene namjene, mogli su privremeno poslužiti za smještanje onih koji su ostali bez kuća u potresu za prvu pomoć, ali bez odgovarajućih sanitarnih uvjeta to nije i ne može biti dugoročno rješenje. Preselili smo 26 ljudi u druga naselja, a osmero smo stradalnika stambeno zbrinuli drugdje", objasnio je preseljenje zamjenik gradonačelnice i načelnik Gradskog stožera Civilne zaštite Marko Krička.

OBNOVA Andrej Plenković: 'Dva su razloga zašto je Hrvatska dobila odgodu od Europske komisije'

Nakon iseljavanja iz kontejnerskih naselja Prvča i HEP, uklanjaju se ili su već uklonjeni kontejneri koji su služili kao privremeni smještaj.

Trenutno je u kontejnerskim naseljima u Sisku 159 osoba, stambeno zbrinutih u čvrstim objektima je 46.

Sisak je na natječaj za financiranje iz Fonda solidarnosti prijavio gotovo 13 milijuna kuna troška za stambeno zbrinjavanje osoba čije su kuće i stanovi teško oštećeni u potresu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • lukicluka11 05.03.2022.

    više se pomaže Mostar i hercegovina nego Sisak Petrinja i Banija, pitam samo zašto?

  • lukicluka11 05.03.2022.

    ljudima treba pomoći, ovako se ne smije živjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare