To je to što me zanima!

Imao sudar, želi dokazati 100% invaliditet, vještak na sudu je Vili Beroš. Ne odaziva se pozivu

Goran ne osjeća ništa od prsa prema dolje i treba njegu 24 sata dnevno. Vještak kojeg mu je dodijelio sud ocijenio je stupanj invalidnosti 83%. Odvjetnici se žale i pozivaju vještaka na sud. Vještak je Vili Beroš
Vidi originalni članak

Vili Beroš postao je sudski vještak u prometnim nesrećama prije nego je preuzeo posao ministra zdravstva. Kako javlja RTL, sustav u kojem mjesečno vještak može zaraditi nekoliko tisuća kuna je sustav koji uopće ne traži da vještak pregleda čovjeka čije zdravstveno stanje vještači ili da se uopće pojavi na sudu i obrazloži svoj nalaz. 

AFERA PREKOREDNI Više se ne zna tko se cijepi i tko to plaća: Kazne su i do 3 godine zatvora za cjepivo 'ispod pulta'

Goran Đurđević oduzet je od prsa prema dolje nakon prometne nesreće 2015. godine. Zahtijeva brigu od 0 do 24. Goran je za RTL ispričao kako je u autu bio s bratom, obojica su bili vezani, vozili su 60 kilometara na sat i nisu bili pod nikakvim utjecajima. Nesreća je bila, ističe, splet okolnosti, obzirom da se njegova 75-godišnja majka ne može brinuti o njemu, živi u domu za starije i nemoćne. Goran i njegova majka već godinama pokušavaju dokazati invalidnost od 100 posto da mu se isplati potrebna naknada štete.

Vještak koji mu je dodijelio sud ocijenio je stupanj invalidnosti od 83 posto. Bio je to Vili Beroš. Na vještačenje su odvjetnici uložili prigovor i upozorili da Beroš nije ni pregledao Gorana. No, kada se vještak ne pojavljuje na sudu, onda se ništa ni ne riješi. 

Beroš je slučaj preuzeo prije nego je postao ministarč.

- Suci imaju priliku zatražiti očitovanje drugog vještaka, ja u skladu sa svojim vremenskim ograničenjima neke predmete stignem riješiti - odgovorio je Beroš za RTL.

CIJEPLJENJE PREKO REDA Beroš od ustanova želi saznati tko je i koga cijepio preko reda, ali sankcija za takve nema

Odvjetnik specijaliziran za naknade štete Luka Mardešić objasnio je da se može tražiti drugi vještak, ali je pitanje koliko će to koštati i koliko će vremenski proces trajati. 

Sud može kazniti vještaka koji se ne odaziva s 500 do 10.000 kuna, no u ovom slučaju to se nije dogodilo.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • askapro 16.02.2021.

    suci to mogu vrlo jednostavno riješiti. Mogu kazniti vještaka novćano, mogu ga privesti po sili zakona, ili odrediti novog bještaka., ali nemaju muda to učiniti kad je Broš u pitanju.

  • pijevac 16.02.2021.

    trebalo je tražiti dr4ugog vještaka, čim je ovaj postao ministar.tko je vidio da ministar vještači...

  • stari Joža 16.02.2021.

    A mene bi vrli panduri dovukli u roku odmah. Partija je to, društvo moje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare