To je to što me zanima!

Ime Todorićevog Kozma previše podsjeća na Cosmo

Dopredsjednica Agrokora Ljerka Puljić sudjeluje u predizbornoj kampanji u Makedoniji, a američki Cosmopolitan traže promjenu imena drogerija
Vidi originalni članak

Ljerka Puljić pojavila se ovih dana u predizbornom spotu vladajuće makedonske stranke VMRO-DPMNE, piše Business.hr, koji Todorićevu zamjenicu naziva manekenkom te partije. Makedonska se vlada raspala nakon priznanja Kosova, a novi parlament birat će  1. lipnja. Izvršna dopredsjednica Todorićeva Agrokora reklamira velika ulaganja tvrtke u Makedoniju, što je razbjesnilo oporbenu koaliciju Sunce koju predvode socijaldemokrati.
- Ovo je prvi put u našoj povijesti da strani ulagač bira stranu u kampanji - kažu u Suncu.
- Mi nismo znali za promidžbeni spot. Ne sudjelujemo u kampanjama nego se bavimo svojim poslom - kažu nam u Agrokoru. Aamerički izdavač časopisa Cosmopolitan, Hearst Communications, zatražio je od Agrokora promjenu imena lanca drogerija Kozmo, navodi Poslovni dnevnik. Ime tog lanca, koji je u sastavu Konzuma, previše podsjeća na naziv časopisa koji mase popularno zovu “Cosmo”, pa Hearst smatra da se Konzum neovlašteno koristi njihovim žigom. U Agrokoru ovaj slučaj nisu htjeli komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • tajnamoja 30.05.2008.

    Znaju oni gdje valja tužit, u Americi se autorska prava debelo naplaćuju, a za zloupotrebu debelo kažnjavaju. Neće valjda kazniti dućan sličnog naziva u mom susjedstvu.

  • ballastra 30.05.2008.

    ..a da metnu KOM(Š)O ?

  • sinke 30.05.2008.

    Neka vrati radnom narodu što je njihovo i vrate izvorno ime Unikonzum.

Komentiraj...
Vidi sve komentare