To je to što me zanima!

Inkriminirajuće poruke u mobitelu šefa Janafa: ‘Hvala što ste kupili stan u Ban centru’

Iz poruka na WhatsAppu jasno je kako je tvrtka Cefis Kovačeviću između ostalog platila stan u Splitu...
Vidi originalni članak

Sudac  istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jučer jednomjesečni istražni zatvor bivšem čelniku Janafa Draganu Kovačeviću osumnjičenom za primanje mita i nezakonito pogodovanje, kao i trojici njegovih suosumnjičenika.

Dokazi su, prema navodima istražitelja, pronađeni u Kovačevićevim mobitelima koje je, podsjetimo, Kovačević bacio u Savu. 

Ipak, podaci s mobitela su sačuvani, piše Telegram.  Tako je otkriveno da je Kovačević još u lipnju 2016. počeo dogovore za kupnju stana u Ban Centru. 

Iz poruka na WhatsAppu jasno je kako je tvrtka Cefis Kovačeviću između ostalog platila stan u Splitu. 

UHIĆENA ČETVORKA Uskok objavio detalje o mitu, za Kovačevića i ostale traže pritvor

Istražitelji su mu pronašli poruke iz kojih je bilo vidljivo da se zainteresirao za stan firme Sunčani Žnjan. Vlasnik građevinske firme poslao mu je 14. travnja 2019. poruku: "Stan na drugom katu. Perfektan pogled na more."

U lipnju iste godine Kovačević je uzvratio porukom "Samo delaj i ne zatvaraj pogled prema moru", a vlasnik građevinske tvrtke mu je odgovorio "Nikad". 

S uređenjem tog stana Kovačević je, kako proizlazi iz poruka u njegovom mobitelu, imao puno više problema nego s onim u Zagrebu. Radovi su kasnili, sve je bilo otežano zbog pandemije. On je u jednom trenutku čak tražio da se ne naručuje namještaj iz Italije kako s njim ne bi doputovao i virus.

U to vrijeme Kovačević je već pod tajnim nadzorom, pa je dio njegovih telefonskih razgovora s dizajnericom iz Splita USKOK I snimio. Tako je 3. rujna i prijepodnevnim satima Kovačević snimljen kako bijesni jer još nije sve završeno, te poručuje dizajnerici: “Ne plaćaj ih do kraja”.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 09.04.2021.

    baloteli Nisam ni ja clan HDZ-a vec jedne desnije stranke, ali moram reci da je doticni bio clan HNS i SDP Da bi ocistili kriminal mora se iznosit istina a ne optuzivat one koje nevolis Zbog takvih stavova i osobne netolerancije ima se takvo kaoticno stanje

  • VilaVelebita2001 09.04.2021.

    Kako Hr sudstvo lako osudi nase branitelje, agresorima placa naknade, genocid na Ovcari prepustili Srbima.,ne znaju naci skoro 2000 nestalih u ratu... Mnogo toga je trulo. Nekome pase kaos u ovoj zemlji! Kome? Petoj koloni. Takvih kao Kovacevic imamo jako puno, puno previse, ali tko im je omogucio kriminal? 

  • Bocwanna 09.04.2021.

    Hoću li dobiti žuti Ako napišem Lopov. ?? Mislim očito je iz priloženog texta. Ali Admine...... Ja još nisam naišao da on on i je lopov.. Već ako napišem u daljnjem svom textu... Ne očekujem žuti..! 🤔😉😘

Komentiraj...
Vidi sve komentare