To je to što me zanima!

Inspekcija utvrdila niz propusta u Klasičnoj: Ravnateljica je zanemarivala svoje obveze!

Navodno su pronađene nepravilnosti u vođenju dokumentacije, zanemarivanje uvida u rad nastavnika, nekontroliranje obrazovnih isprava..
Vidi originalni članak

Inspekcija je utvrdila niz nepravilnosti u radu ravnateljice Klasične gimnazije, javlja Jutarnji list.

Navodno su pronađene nepravilnosti vođenju dokumentacije, zanemarivanje uvida u rad nastavnika, nekontroliranje obrazovnih isprava, kao ni zakonom propisane obveze o predočenju dokaza o nekažnjavanju prilikom zapošljavanja, potom i niz aljkavosti poput naknadnog dopisivanja ocjena i neobjavljivanja ključnih akata o radu škole na službenim stranicama.

Inspekcijska prosvjetna služba nadležna za slučaj Klasične gimnazije u zaključku je navela kako je ravnateljica zanemarivala svoje obveze.

AFERA DAJ 5 Ravnateljica Klasične: Nisam ja tjerala profesoricu da podiže ocjene, poduzet ću neke mjere

- Ravnateljica nije vršila uvide u rad stručnih suradnika niti svih nastavnika i nije predočila dokumentaciju o tome, čime je utvrđeno da ravnateljica ne izvršava svoje poslove iz godišnjeg plana i programa. Shodno tome ravnateljica nije mogla analizirati rad učitelja i predlagati mjere za unaprjeđenje rada učitelja i stručnih suradnika, čime je zanemarila svoje obveze stručnog voditelja škole - stoji među ostalim u rješenju višeg prosvjetnog inspektora koji je obavio nadzor nad radom zagrebačke Klasične gimnazije, doznaje Jutarnji list.

Viši prosvjetni inspektor pisao je i o samom slučaju o naknadnom podizanju ocjena u razredu sina predsjednika Zorana Milanovića.

- U nadzoru, vezano uz prigovor majke na rad nastavnice matematike, stručna suradnica (…) nije predočila službenu dokumentaciju iz koje bi bila vidljiva postupanja u rješavanju takvih situacija. Pedagoginja je u nadzoru predložila vlastoručno potpisan akt nazvan Bilješke stručne suradnice, sastavljen 7. srpnja 2022., u kojemu navodi podatke o kontaktima i suradnji s majkom tijekom školske godine.

NJENA STRANA PRIČE Profesorica matematike o aferi zaključenih ocjena: Ravnateljica me natjerala da ih prepravim

U nadzoru je ustanovljeno da je stručna suradnica izvršila uvid u nastavu i neposredni rad nastavnice matematike u prosincu 2021. (…) iz kojega su vidljivi utvrđeni nedostaci, ali eventualni kontrolni uvid u rad nastavnice nije obavila ni nakon ranijih primjedbi roditelja tijekom nastave - stoji u nalazu inspektora.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • PLAVOOKO_1 19.07.2022.

    A štom kažete da naša djeca malo više uče...Možda ne bi bilo problema... A što je s latinskim? Osobno sam ga obožavala...ali....nisam imala 5...imala sam 4. Realno. Nisam baš sve znala. Zašto? Nisasm dovoljno učila.

  • tetina 19.07.2022.

    NIŠTA JAVNOSTI NIJE NA KRAJU POTPUNO PROMAKLO Ništa osim činjenice da Big Mouth kameleon s Pantovčaka ni na jednom radnom mjestu, navodno, nije ostavio neki značajni trag učinkovitoga, vrijednog, kvalitetnog i korisnog rada i uratka. Na svakoj poziciji u svojoj karijeri, zgubidan je, navodno, samo puno govorio, ali ništa konkretno nije znao sam učiniti i ostvariti. Tako je i sada ženi prepustio da pritiskom na školu sinu izbori peticu iz matematike. 😂

  • mimi mala 19.07.2022.

    a sta ste ocekivali ? da ce " inspekcija" priznati da je predsjednikovu sinu poklonjena petica ?   malo morgen

Komentiraj...
Vidi sve komentare