News

Komentari 70

Inspekcija utvrdila niz propusta u Klasičnoj: Ravnateljica je zanemarivala svoje obveze!

Inspekcija utvrdila niz propusta u Klasičnoj: Ravnateljica je zanemarivala svoje obveze!

Navodno su pronađene nepravilnosti u vođenju dokumentacije, zanemarivanje uvida u rad nastavnika, nekontroliranje obrazovnih isprava..

Inspekcija je utvrdila niz nepravilnosti u radu ravnateljice Klasične gimnazije, javlja Jutarnji list.

Navodno su pronađene nepravilnosti vođenju dokumentacije, zanemarivanje uvida u rad nastavnika, nekontroliranje obrazovnih isprava, kao ni zakonom propisane obveze o predočenju dokaza o nekažnjavanju prilikom zapošljavanja, potom i niz aljkavosti poput naknadnog dopisivanja ocjena i neobjavljivanja ključnih akata o radu škole na službenim stranicama.

Inspekcijska prosvjetna služba nadležna za slučaj Klasične gimnazije u zaključku je navela kako je ravnateljica zanemarivala svoje obveze.

- Ravnateljica nije vršila uvide u rad stručnih suradnika niti svih nastavnika i nije predočila dokumentaciju o tome, čime je utvrđeno da ravnateljica ne izvršava svoje poslove iz godišnjeg plana i programa. Shodno tome ravnateljica nije mogla analizirati rad učitelja i predlagati mjere za unaprjeđenje rada učitelja i stručnih suradnika, čime je zanemarila svoje obveze stručnog voditelja škole - stoji među ostalim u rješenju višeg prosvjetnog inspektora koji je obavio nadzor nad radom zagrebačke Klasične gimnazije, doznaje Jutarnji list.

Viši prosvjetni inspektor pisao je i o samom slučaju o naknadnom podizanju ocjena u razredu sina predsjednika Zorana Milanovića.

- U nadzoru, vezano uz prigovor majke na rad nastavnice matematike, stručna suradnica (…) nije predočila službenu dokumentaciju iz koje bi bila vidljiva postupanja u rješavanju takvih situacija. Pedagoginja je u nadzoru predložila vlastoručno potpisan akt nazvan Bilješke stručne suradnice, sastavljen 7. srpnja 2022., u kojemu navodi podatke o kontaktima i suradnji s majkom tijekom školske godine.

U nadzoru je ustanovljeno da je stručna suradnica izvršila uvid u nastavu i neposredni rad nastavnice matematike u prosincu 2021. (…) iz kojega su vidljivi utvrđeni nedostaci, ali eventualni kontrolni uvid u rad nastavnice nije obavila ni nakon ranijih primjedbi roditelja tijekom nastave - stoji u nalazu inspektora.

Najčitaniji članci