To je to što me zanima!

'Institucije su trebale provjeriti gdje je novac skupljen za Noru'

Novinar i redatelj Robert Zuber podnio je kaznenu prijavu protiv novogradiške udruge Hrabro Dijete, poznate po akciji prikupljanja novca 2013. za liječenje Nore Šitum
Vidi originalni članak

Institucije nisu učinile svoj posao, zato sam se odlučio umiješati. Trebali su provjeriti gdje je završio novac prikupljen za Noru Šitum, a nisu. Zato sam danas ovdje - rekao je u četvrtak novinar i redatelj Robert Zuber ispred Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO

Kaznenu prijavu podnio je protiv novogradiške udruge Hrabro Dijete, poznate po akciji prikupljanja novca 2013. za liječenje "hrabrog lavića", šestogodišnje Nore Šitum. U akciji su građani prikupili gotovo milijun dolara, no nakon što je djevojčica izgubila bitku za život, novac nikada nije doznačen njenim roditeljima, Đani Atanasovskoj i Ivici Šitumu, koji su donirana sredstva građana htjeli pokloniti Zakladi Ana Rukavina.

NORA JE UJEDINILA HRVATSKU Prošlo je već 5 godina: 'Bol ne prestaje, a srce tuče za tebe...'

Zuber tvrdi kako postoji opravdana sumnja da je novac kojeg su građani uplatili za liječenje teško bolesnog djeteta trošen za sve osim za ono što su građani htjeli kad su ga uplaćivali. 

- To je više od 1.600.000 kuna za koje ne znamo kako su potrošeni. Vjerujem u pravnu državu i pravne institucije i zato mislim da će nam dati odgovor na pitanje gdje je novac. Želim i da se Norino ime ne veže više za ovako ružnu priču - rekao je Zuber  koji je o cijeloj priči snimio i dokumentarni film "Život od milijun dolara".

RODITELJI HRABRE NORE Novac ostaje u udruzi: Vrhovni sud odbio žalbu obitelji Šitum

Podsjetimo, Norini roditelji Đana  Atanasovska i Ivica Šitum, već su tužili udrugu, a u mučnom sudskom postupku sud je odlučio u korist udruge. Obitelji su ostali sudski troškovi od 400 tisuća kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Wiga 24_500 26.03.2018.

    Nitko ne zna gdje je nestao novac ?

  • Mirta1964 22.03.2018.

    U Lijepoj našoj nema dana (sata) da netko nešto ne ukrade od crvenog križa pa preko kojekakvih udruga , političara pa više ni sama ne znam koga

  • ćeprolje 22.03.2018.

    Kod tebe prolupani

Komentiraj...
Vidi sve komentare