To je to što me zanima!

Interaktivna karta: Evo koliko vjernika ima vaš grad ili općina

I dok se najviše rasprava povelo oko broja Srba u Vukovaru i katolika u Zmijavcima, donosimo vam interaktivnu kartu cijele države u kojoj možete pregledati svaki grad ili općinu i vidjeti koliko vjernika ima kod vas
Vidi originalni članak

Detaljni podaci popisa stanovništva koje je ovih dana objavio Državni zavod za statistiku pokazali su nam kako se značajno smanjio broj stanovnika u našoj državi, ali i kako se u određenim krajevima smanjio broj pripadnika nacionalnih manjina. 
Najviše rasprava tako se povelo oko broja Srba u Vukovaru, kojih prema popisu više nema dovoljno da bi imali pravo na jezik i pismo po Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina. 

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Manje Srba, manje prava. Zašto onda ne može: manje katolika, manje novca Katoličkoj crkvi?

Uz to, mnogo se rasprava povelo i o stvarnom broju katolika u državi. Popis pokazuje da ih je manje od 79 posto, a zbog toga su neki izrazili čak i sumnje u vjerodostojnost onog što je objavio DZS. 

- Popis stanovništva je proveden profesionalno i stručno. Zadatak Državnog zavoda za statistiku je provesti Popis savjesno i odgovorno. Mi smo to i napravili, i svi podaci koje smo objavili su relevantni i točni - rekla je ravnateljica Zavoda, Lidija Brković.

Ona je pojasnila kako su podaci odudarali od popisa 2011. jer su ljudi po prvi puta imali mogućnost da se otvoreno izjasne o vjeri, ali i da se sami popisuju. 

DEMOGRAFSKI PAD Bijela kuga u Hrvatskoj znači i strahovitu ekonomsku propast

I dok se najviše rasprava povelo oko Vukovara i Zmijavaca, donosimo vam interaktivnu kartu cijele države u kojoj možete pregledati svaki grad ili općinu te detaljno vidjeti religijsku opredijeljenost po tim sredinama. Isto tako, karta donosi i pregled Hrvatske po gustoći naseljenosti te po udjelu nacionalnih manjina. Prelaskom mišem iznad određene vjerske skupine možete vidjeti koliko ih ima u određenom gradu, a slika predstavlja ukupni udio.

 
Idi na 24sata

Komentari 158

  • ludivarazdinec 28.09.2022.

    religija je najveće zlo kaj postoji!!!!

  • nikolina26 28.09.2022.

    gdje ima najvise crkava tu ima najvise i sirotinje tako je to

  • 27.09.2022.

    Odeš u crkve, hramove i džamije pa vidiš da je broj vjernika preuveličan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare