To je to što me zanima!

Ipak otkazali predavanje don Stojića u zagrebačkoj školi

Prije nekoliko dana u školi su postavili plakate kojima se najavljuje Stojićevo predavanje i da je nastava skraćena zbog toga. Plakat su postavili i na ulaz škole
Vidi originalni članak

Zagrebčka Škola za modu i dizajn otkazala je gostovanje studentskog kapelana don Damira Stojića koji je tamo trebao održati predavanje.

Prije nekoliko dana u školi su postavili plakate kojima se najavljuje Stojićevo predavanje i da je nastava skraćena zbog toga. Plakat su postavili i na ulaz škole. 

- Riječ je o predavanju u sklopu nastave vjeronauka i naravno da nije obvezno ni za koga, već na njega idu učenici vjeronauka, a svi ostali mogu i ne moraju doći - pojasnila je v.d. ravnatelja Dadić Žeravica. 

ZBOG NJEGA SKRATILI NASTAVU 'Kondomi su vam ruski rulet': Don Stojić gostovat će u školi

O svemu se oglasilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

-  Ministarstvo je zatražilo hitno očitovanje škole o navedenom slučaju. Stav je Ministarstva da učenici i radnici Škole koji nisu vjernici ili nisu vjernici većinske katoličke vjeroispovijesti ne budu dovedeni u diskriminirajući položaj, dakle da se takve i slične aktivnosti organiziraju tako da ne budu obvezujuće za sve učenike. Nadležnost je i obveza svake školske ustanove planirati i provoditi kulturne, javne i ostale aktivnosti u skladu s propisima, pri čemu su dužne zaštititi prava i interese svih učenika - priopćili su. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • papaurban2 18.10.2018.

    ..don stojko-vić..stručnjak za kondome i ruski rulet...

  • škver 18.10.2018.

    Zašto to nije u crkvama? Jer im nitko ne bi od djece ni došao,znači silom.

  • Mario1995_1 18.10.2018.

    Ma o kojoj vi diskriminaciiji pričate drago ministarstvo obrazovanja? Pa jel se ikad moglo svakome ugoditi i da svi pristanu na ono što je netko predložio? Ovdje se nikome ne nameće ništa, mogu prisustvovati i ne moraju. A što je sa instambulsko konvencijom sa kojom se mnogi roditelji nisu složili i čak ih se okupilo 50 tisuća da vam objasne da diskriminirate njihove glasove vapaja? Želite stvoriti društvo u kojemu svi jednako misle. Jer je to normalno? Pa to je ubojstvo identiteta svakog pojedinca, ubojstvo njegove povijesti i njegove tradicije. Izađite više iz tih mišjih rupa i recite:" NE ŽELIMO POPOVE I BILO KOGA TKO JE POVEZAN SA CRKVOM DA NAS UČI. MI ŽELIMO NAMETNUTI SVOJE KRITERIJE KAKO BI SVI BILI ISTI I KAKO BI ZAVLADAO MIR." Vražji je to mir koji nema uopće veze sa ljudskom obzirnošću već sa vlastitim egoismom. Kao da smo zaboravili da moramo poštivati limit, već uporno želimo biti mali Bogovi koji vladaju nad nekim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare