To je to što me zanima!

'iPhone se punio. Zazvonio je i eksplodirao pokraj moje glave'

Ljubica Marić (28) iz Zagreba ležala je u krevetu. Njezin mobitel na noćnom ormariću je zazvonio i eksplodirao, nakon što je tijekom noći bio na punjaču
Vidi originalni članak

Sva sreća pa su djeca spavala i nitko nije brzo došao do telefona, rekla nam je Ljubica Marić, vlasnica iPhonea 4S koji je eksplodirao na njenom noćnom ormariću prošlog vikenda. 

Mobitel je bio upaljen i priključen na punjač. Baterija se punila tijekom noći. Malo prije jutra Ljubici je zazvonio telefon, no pošto su svi spavali, sporo je reagirala i pustila je neka zvoni. Ustala je i krenula prema telefonu. Tad je drugi put zazvonio i jednostavno eksplodirao. Na mobitelu je popucalo staklo, a zvučnika od praska uopće nije bilo. Komadića je bilo po cijelom ormariću i podu sobe. Muž i ona su se skamenili. Mobitel je, unatoč eksploziji, i dalje radio. Strujna utičnica nije pregorjela, punjač je bio neoštećen.

Iz servisa su mi se javili  i rekli kako im je ovo prvi takav zabilježeni slučaj, da mi jamstvo ne vrijedi i ako ga želim popraviti, morat ću platiti oko 1600 kuna, rekao nam je začuđeno Zoran

- Posumnjali smo na kratki spoj, no sve instalacije su bile u redu i vani je bilo lijepo vrijeme - rekao nam je Ljubičin muž Zoran. On je isti dan odnio mobitel s jamstvom u servis, gdje ga prvo nisu željeli primiti i rekli su mu da je mobitel oštećen jer im je ispao. Nakon kratke rasprave servis je ipak preuzeo iPhone, ali samo na besplatnu dijagnostiku kvara.

- Obećali su to provjeriti u dva dana. Zvali su me i rekli da telefon radi, ali ni sami ne znaju zašto je prsnuo - kaže nam Zoran. Javili su mi se i rekli kako im je ovo prvi takav zabilježeni slučaj, da mi jamstvo ne vrijedi i ako ga želim popraviti, morat ću platiti oko 1600 kuna, rekao nam je začuđeno.

Napominje kako ga nije briga za cijenu popravka nego se brine za zdravlje žene, djece i sebe jer ne želi da idući put mobitel nekom eksplodira kraj lica. Zoran kaže kako je prava sreća što je mobitel bio u gumenoj maski, pa se staklo nije jače rasprsnulo.

Od Engleske do Australije i Kine: Slični slučajevi diljem svijeta 

Slični slučajevi eksplozije iPhonea ili dijela njegove opreme uzbunili su korisnike diljem svijeta. Zadnji prijavljeni slučaj bio je prije nekoliko dana u Velikoj Britaniji, gdje je u ruci eksplodirao punjač za iPad. Kineskinji je iPhone u kolovozu eksplodirao kraj glave dok je telefonirala te joj ozlijedio oko. Prije mjesec dana Kinezu se zapalio tijekom punjena dok je spavao i zamalo zapalio cijeli stan, a u Australiji je iPhone eksplodirao u zrakoplovu.

Serviseri su u nekim slučajevima objasnili kako je moguće da se uređaj zapali ili eksplodira ako su dijelovi loše spojeni ili su kabeli punjača oštećeni.

Idi na 24sata

Komentari 250

  • DanijelMihic 10.09.2013.

    Istina Iphone je precijenjen i sigurno ne vrijedi te novce. Pitanje je samo koliko se sranja događa sa drugim pametnim telefonima a da se nikad ni ne pročuje. Jel ipak je velika vijest da iphone eksplodira. Obično pljuju po njemu oni koji ga nisu isprobali i nemaju pojma o čemu govore. Osobno nemam iphone, ipak mi je malo preskup a i bojim se da se nebi spontano zapalio :)

  • Horse_1 10.09.2013.

    Ovo su gluposti. Željni pažnje. Iphone explodirao i dalje radi ... osim što je staklo razbijeno ??!? Što je explodiralo onda ? Baterija koja radi, matična ploča koja također radi, ekran radi.. Ajde ljudi ne nasjedajte na ove gluposti !!!!!!! Ahhhhh

  • zloča21 09.09.2013.

    iPhone ne vrijedi ni pola cijene koja se za njega traži... samo ime

Komentiraj...
Vidi sve komentare