To je to što me zanima!

ISIL tvrdi da su srušili avion s bombom unutar limenke soka

ISIL u novom izdanju svojeg propagandnog časopisa 'Dabiq' otkriva kako su probili sigurnost zračne luke u Egiptu i na koji način su srušili ruski avion s 224 ljudi...
Vidi originalni članak

Islamska država (ISIL) objavila je novo izdanje svojeg propagandnog časopisa 'Dabiq' u kojem navodno otkrivaju kako su srušili ruski zrakoplov iznad egipatskog poluotoka Sinaja u kojem je poginulo 224 ljudi, javlja Independent. 

Tvrde da su avion srušili improviziranom eksplozivnom napravom koja je bila skrivena unutar Schweppesove limenke soka od ananasa.

internet

Naziva 'Samo Teror', naslovnica časopisa prikazuje jednu od žrtava napada u Parizu kojem pomažu bolničari.

U časopisu, pak, otkrivaju kako su njihovi militanti otkrili način kako kompromitirati sigurnost u egipatskoj zračnoj luci Sharkm el-Sheikh i srušiti ruski zrakoplov 31. listopada.

Iako se navodi iz časopisa ne mogu provjeriti, militanti su objavili fotografiju eksplozivnog sredstva i limenke soka u koju je bomba skrivena prije detonacije.

Časopis također navodi kako je prvotno cilj bio srušiti zrakoplov koji pripada nekoj od nacija zapadne koalicije koju predvodi SAD, no kasnije su se predomislili i odlučili srušiti ruski zrakoplov.

- Bomba je prokrijumčarena u avion - dodaje časopis ne objašnjavajući na koji način su to učinili, čime impliciraju da bi mogli opet udariti na isti način.

ISIL: Smaknuli smo još dvojicu talaca

ISIL je u časopisu objavio i da su smaknuli kineskog i norveškog taoca. U magazinu su objavili fotografije mrtvih tijela Kineza Fan Jinghuija (50) i Norvežana Ole-Johan Grimsgaard-Oftsada (48). Ne zna se gdje su muškarci oteti niti gdje su ih smaknuli. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Herzog(315178) 18.11.2015.

    Ovo na slici je prekidač s baterijom i električni detonator . Ovakav sustav bi netko trebao nužno detonirati ručno . 300 grama jačeg eksploziva moguće je da sruši letjelicu . Ovo na slici je nešto jako primitivno rješenje eksplozivne naprave s ručnom aktivacijom ! Svaki stručnjak se ne bi složio da je eksplozivna naprava imala ovakvo rješenje ! Ovakve detonatore i mehanizam koriste samoubojice s eksplozivnim prslukom !

  • Kocefrajer 18.11.2015.

    malo su se zeznuli mislim da su umjesto svepsa stavili limenku "pepsija"onog iz a.arabije od prije neki dan

  • Osoba A 18.11.2015.

    Pogledajte naslovnicu The Economist-a za 2015, sve će vam biti jasno. Sve su najavili, tako očigledno, i smiju nam se u facu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare