Obavijesti

News

Komentari 45

ISIL tvrdi da su srušili avion s bombom unutar limenke soka

ISIL tvrdi da su srušili avion s bombom unutar limenke soka
2

ISIL u novom izdanju svojeg propagandnog časopisa 'Dabiq' otkriva kako su probili sigurnost zračne luke u Egiptu i na koji način su srušili ruski avion s 224 ljudi...

VIDEO

Islamska država (ISIL) objavila je novo izdanje svojeg propagandnog časopisa 'Dabiq' u kojem navodno otkrivaju kako su srušili ruski zrakoplov iznad egipatskog poluotoka Sinaja u kojem je poginulo 224 ljudi, javlja Independent. 

Tvrde da su avion srušili improviziranom eksplozivnom napravom koja je bila skrivena unutar Schweppesove limenke soka od ananasa.

internet

Naziva 'Samo Teror', naslovnica časopisa prikazuje jednu od žrtava napada u Parizu kojem pomažu bolničari.

U časopisu, pak, otkrivaju kako su njihovi militanti otkrili način kako kompromitirati sigurnost u egipatskoj zračnoj luci Sharkm el-Sheikh i srušiti ruski zrakoplov 31. listopada.

Iako se navodi iz časopisa ne mogu provjeriti, militanti su objavili fotografiju eksplozivnog sredstva i limenke soka u koju je bomba skrivena prije detonacije.

Časopis također navodi kako je prvotno cilj bio srušiti zrakoplov koji pripada nekoj od nacija zapadne koalicije koju predvodi SAD, no kasnije su se predomislili i odlučili srušiti ruski zrakoplov.

- Bomba je prokrijumčarena u avion - dodaje časopis ne objašnjavajući na koji način su to učinili, čime impliciraju da bi mogli opet udariti na isti način.

ISIL: Smaknuli smo još dvojicu talaca

ISIL je u časopisu objavio i da su smaknuli kineskog i norveškog taoca. U magazinu su objavili fotografije mrtvih tijela Kineza Fan Jinghuija (50) i Norvežana Ole-Johan Grimsgaard-Oftsada (48). Ne zna se gdje su muškarci oteti niti gdje su ih smaknuli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije