To je to što me zanima!

Ispovijest žrtve: Godinama je trajalo, počelo je s 8 godina. Svećenik mi je pokazao i pištolj

Ana je već s 12 godina pokušala je članovima obitelji reći što se događa, no roditelji nisu imali snage povjerovati u njezinu priču. U strahu se povukla u sebe, a s vremenom oboljela od teške anoreksije i depresije
Vidi originalni članak

Ja sam krenula sa 7 ministrirati, a što se tiče dodirivanja, to je krenulo već negdje s 8, 9, s tim da, kad sam imala 12,13, kad sam ušla u pubertet i kako sam tjelesno sazrijevala to je dodirivanje postalo puno intenzivnije, ispričala je 31-godišnja Ana za Provjereno, navodeći da ju je godinama seksualno zlostavljao svećenik iz Sotina.

- Pokazao mi je pištolj i on mi je rekao da mora imati samoobranu jer ga ljudi negativno doživljavaju - otkrila je Ana koja je bila svjesna da je to bilo samo zastrašivanje.

MAJKA ŽRTVE NAJAVILA TUŽBU 'Svećenik iz Sotina moju je kćer počeo zlostavljati kad je imala 9 godina. Uništio nam je živote'

Već s 12 godina pokušala je članovima obitelji reći što se događa, no roditelji nisu imali snage povjerovati u njezinu priču. U strahu se povukla u sebe, a s vremenom oboljela od teške anoreksije i depresije.

I obiteljski prijatelj prošao istu stvar

Godinama poslije, svoj je slučaj otkrila i pred obiteljskim prijateljem koji je i sam bio meta seksualnog napastovanja, a za 'Provjereno' se također prisjetio svog iskustva. Njega je zlostavljao Zvonimir Kurečić.

Ove su priče potaknule njihove majke da se obrate Đakovačko-osječkom nadbiskupu koji je optuženog svećenika, unatoč prijavi, ostavio za oltarom. Tek 14 mjeseci nakon prijave, obaviješteni su policija i DORH, no nadbiskup je u posljednjem medijskom istupu izjavio kako ne misli da je pogriješio.

 

SLUČAJ SOTINSKOG ŽUPNIKA Nadbiskup o umrlom svećeniku kojeg optužuju za pedofiliju: 'Ne znamo krajnju istinu'

- Ti zatomiš strah u takvim situacijama, u situacijama kada bi svećenik eskalirao s dodirivanjem, ja bih imala ogroman strah, to je strah i užas što sam ja osjećala i koji bih ja duboko potisnula nakon te situacije - prisjetila se.

Cijela je ova mučna priča na Anu ostavila posljedice.

- Bila sam u depresiji, anksioznosti. S 23 je uzelo maha. Bila sam svega svjesna, ali nisam se znala nositi konstruktivno. Ja sam svu krivnju preuzela na sebe, pokušala suicid - priznaje zlostavljana žena kojoj su trebale godine da pronađe mir.

Idi na 24sata