To je to što me zanima!

Ispred Bandićeve rodne kuće lampioni i crna zastava. Susjedi: 'Ići ćemo u Zagreb na sprovod'

U naselju Pogana Vlaka pored Gruda odrastao je Milan Bandić. Njegova je kuća danas prazna, ali ispred nje su upaljeni lampioni, a na prozoru je crna zastava
Vidi originalni članak

U naselju Pogana Vlaka pored Gruda u Hercegovini odrastao je Milan Bandić. Ispred njegove rodne kuće susjedi, rodbina i prijatelji u nedelju dopodne palili su lampione, a na prozoru je ovješena crna zastava.

PRATITE UŽIVO: Sumještani palili lampione pred Bandićevom rodnom kućom

Milan Bandić rođen je 1955. godine u zaseoku Bandića Brig u općini Grude. Nakon srednje i osnovne škole u Grudama otišao je studirati u Zagreb. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti. Uz studij je i radio na istovaru šećera i ugljenja te žbukanju pročelja gradskih zgrada. Nakon fakulteta je odslužio vojni rok i zaposlio se u zagrebačkom Ledu. 

Milan Bandić, dok je živio u Poganoj Vlaki bavio se poljoprivredom jer je taj kraj poznat po poljoprivredi.

Naš reporter Velimir Begić u nedjelju je posjetio rodnu kuću Milana Bandića. Kako kaže, nedjeljno dopodne ondje je mirno, a susjedi i prijatelji su palili lampione pred kućom, a kako su mu pojedinci rekli, spremaju se na posljednji ispraćaj u Zagreb čim saznaju kada će se održati.

OPROŠTAJI OD BANDIĆA: 'Pružao si ruku onima kojima je bila potrebna. Zagreb više neće biti isti. Čuvaj nas kao i do sada'

Bandić je rijetko dolazio u rodno mjesto, posebno otkako mu je u kolovozu 2019. godine umrla majka Blagica. Posljednji put je u Hercegovini bio za blagdan Svih svetih prošle godine kada je obišao grob svojih roditelja, rekli su ljudi iz Gruda. Od majčine smrti, kuća je prazna.

Brojni novinari često su odlazili u Hercegovinu, a Bandićeva majka Blagica uvijek bi ih srdačno ugostila.

Bandićevi prijatelji su šokirani viješću o njegovoj smrti.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Idi na 24sata

Komentari 227

  • Malihrvat1275 01.03.2021.

    Molimo vas kupite povratne karte, dosta je nama tih sahrana iz bosne dođu na sahranu i ostanu nas sahranjivat

  • šaćir1964 01.03.2021.

    Nemojte ići na sprovod.Mogli bi ostati u Zagrebu

  • Omerta 1 28.02.2021.

    Ma niš ja ne vjerujem, sad će doći novi Bandić, mi smo pogodno tlo za ovakve Bandiće pa će taj nastaviti dalje sa našom lovom što ga volja! Da je završio u zatvoru, rekla bi napokon, ima Boga.... da je ubijao, nije, no prerana smrt čovjeka, bilo koga.........ne naslađujem se nad time.......sućut njegovoj obitelji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare