News

Komentari 227

Ispred Bandićeve rodne kuće lampioni i crna zastava. Susjedi: 'Ići ćemo u Zagreb na sprovod'

Ispred Bandićeve rodne kuće lampioni i crna zastava. Susjedi: 'Ići ćemo u Zagreb na sprovod'

U naselju Pogana Vlaka pored Gruda odrastao je Milan Bandić. Njegova je kuća danas prazna, ali ispred nje su upaljeni lampioni, a na prozoru je crna zastava

U naselju Pogana Vlaka pored Gruda u Hercegovini odrastao je Milan Bandić. Ispred njegove rodne kuće susjedi, rodbina i prijatelji u nedelju dopodne palili su lampione, a na prozoru je ovješena crna zastava.

PRATITE UŽIVO: Sumještani palili lampione pred Bandićevom rodnom kućom

Milan Bandić rođen je 1955. godine u zaseoku Bandića Brig u općini Grude. Nakon srednje i osnovne škole u Grudama otišao je studirati u Zagreb. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti. Uz studij je i radio na istovaru šećera i ugljenja te žbukanju pročelja gradskih zgrada. Nakon fakulteta je odslužio vojni rok i zaposlio se u zagrebačkom Ledu. 

Milan Bandić, dok je živio u Poganoj Vlaki bavio se poljoprivredom jer je taj kraj poznat po poljoprivredi.

Naš reporter Velimir Begić u nedjelju je posjetio rodnu kuću Milana Bandića. Kako kaže, nedjeljno dopodne ondje je mirno, a susjedi i prijatelji su palili lampione pred kućom, a kako su mu pojedinci rekli, spremaju se na posljednji ispraćaj u Zagreb čim saznaju kada će se održati.

Bandić je rijetko dolazio u rodno mjesto, posebno otkako mu je u kolovozu 2019. godine umrla majka Blagica. Posljednji put je u Hercegovini bio za blagdan Svih svetih prošle godine kada je obišao grob svojih roditelja, rekli su ljudi iz Gruda. Od majčine smrti, kuća je prazna.

Brojni novinari često su odlazili u Hercegovinu, a Bandićeva majka Blagica uvijek bi ih srdačno ugostila.

Bandićevi prijatelji su šokirani viješću o njegovoj smrti.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci