To je to što me zanima!

Republikanci tvrde: 'Covid-19 je 'pobjegao' iz laboratorija u Wuhanu prije 12. rujna 2019.'

Vjerujemo da je virus pobjegao krajem kolovoza ili početkom rujna 2019. godine, kaže republikanac Michael McCaul, koji je u ime stranke i vodio istragu
Vidi originalni članak

Virus Covid-19 'pobjegao' je iz wunanskog laboratorija prije 12. rujna 2019. godine, a kineska Komunistička partija zataškala je incident sa smrtonosnim virusom, stoji u izvještaju istrage koju je provela Republikanska stranka, a koji je objavljen u ponedjeljak.

Izvještaj, kako javlja NY Post, sadrži niz dokaza koji ukazuju da je sve krenulo od wuhanskog Instituta za virologiju, koji se bavi i istraživanjem šišmiša, a koji je i ranije već bio označen kao izvor epidemije korona virusa.

- Vjerujemo da je virus pobjegao krajem kolovoza ili početkom rujna 2019. godine - kaže republikanac Michael McCaul, koji je u ime stranke i vodio istragu.

TRAŽE PORIJEKLO COVIDA Stručnjaci WHO-a u Wuhanu: Krajnje je nevjerojatno da je virus krenuo iz laboratorija

- Kada su shvatili što se dogodilo, Komunistička partija i znanstvenici wuhanskog laboratorija počeli su zataškavati slučaj, uključujući i činjenicu da su sve podatke koje imaju o virusima skinuli sa svojih mreža usred noći i uložili dodatnih milijun dolara u osiguranje. Ali, njihovo zataškavanje se dogodilo prekasno, jer se virus proširio Wuhanom - dodao je McCaul.

Satelitske snimke iz Wuhana iz rujna i listopada pokazale su veliki porast dolaska pacijenata u bolnice, kao i izrazito povećanu pretragu simptoma upale pluća na internetu, stoji u izvještaju. McCaul navodi da su se unatoč tomu u Wuhanu u listopadu održale Svjetske vojne igre na kojima se više sportaša zarazilo i covid donijelo u svoje matične države, čime je to natjecanje postalo jedno od prvih superširiteljskih događaja na kojima su se sudionici zarazili koronom.

VIROLOGINJA ZHENGLI 'Žena šišmiš' iz laboratorija u Wuhanu: 'Nije bilo izvora virusa kod nas. Nemam se čega bojati'

Predsjednik Joe Biden također je od američkih obavještajaca zatražio istragu o tome kako se virus proširio, ali zasad još nemaju čvrsti dokaz da je virus procurio iz laboratorija.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • 03.08.2021.

    Tko prvi pita tko je prdnio taj je prdnuo 🙄

  • Marko1206 03.08.2021.

    Mene samo zanima sta ce ljudi iz nase vlade koji su potpisali ugovore da ce pocjepiti odredjeni postotak stanovnistva ? Po menni koliko vidim oni su ga najebali... hahahha

  • Marko1206 03.08.2021.

    IT sektor je iscrpljen u potpunosti i nema se vise sta izmisliti sa ovom tehnologijom (mobiteli, racunala...), zato su sada krenuli sa medicinskom "industrijom" sa kojom ce okrenuti lovu... Sve je to biznis ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare