To je to što me zanima!

Istraživanje nordijskih zemalja: Rusija priprema program sabotaže na Sjevernom moru

U istraživanju javnih televizija Danske, Norveške, Švedske i Finske tvrdi se da Rusija ima flotu brodova zamaskiranih u ribarske te istraživačka plovila u Sjevernom moru
Vidi originalni članak

Rusija ima program sabotaže morskih vjetroelektrana i telekomunikacijskih kablova u Sjevernom moru, tvrdi zajedničko istraživanje televizija nordijskih zemalja.

U istraživanju javnih televizija Danske, Norveške, Švedske i Finske tvrdi se da Rusija ima flotu brodova zamaskiranih u ribarske te istraživačka plovila u Sjevernom moru.

PLENARNA SJEDNICA 'Europska unija ima moralnu obvezu vratiti odvedenu djecu njihovim roditeljima u Ukrajinu'

Oni prenose opremu za morski nadzor i mapiraju ključne točke za potencijalnu sabotažu, piše BBC koji prenosi da su britanski dužnosnici svjesni takvih plovila i u blizini britanskih voda.

Prvi nastavak serijala bit će emitiran u srijedu na javnim televizijama četiriju zemalja.

Danski protuobavještajni dužnosnik smatra da su planovi sabotaže priprema za slučaj punog sukoba sa zapadom, a norveški obavještajci tvrde da se programom upravlja izravno iz Moskve te da je veoma važan za Rusiju.

IZ MINUTE U MINUTU Prvi patriot sustavi stigli su danas u Ukrajinu! Ruske snage su napale Odesu s 12 dronova

Televizije tvrde kako su presrele rusku komunikaciju o takozvanim 'brodovima duhovima' u sjevernim vodama, koji su isključili svoje transmitere da ne otkriju lokacije.

Izvješće je fokusirano na ruski brod Admiral Vladimirski koji je službeno oceanografski brod za istraživanje podmorja. Nordijske zemlje tvrde da je zapravo riječ o ruskom špijunskom brodu, prenosi BBC.

DOSTA IM JE? Analitičar: 'Putinov dolazak u Ukrajinu znak da rat ide kraju'

Taj brod približavao se morskim vjetroelektranama, a kad mu se novinar približio na manjem brodu, dočekao ga je maskirani pojedinac s puškom. Brod je viđen i prošle godine u blizini škotske obale. Nizozemski obavještajci su u veljači pak izdali neuobičajeno upozorenje o aktivnosti koja bi mogla biti indikacija pripreme za sabotažu morske infrastrukture, vezanu za prisutnost ruskog broda.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Usora1 20.04.2023.

    nordijske zemlje nemaju “program” ali ima ga njihov gazda. one se ne pripremaju za diverzije vec su odavno spremne. sj. tok je primjer

  • Žnaro 20.04.2023.

    Putinofili sve znaju. Znali su i da Rusija nece napasti Ukrajinu i da ce Kijev past za tri dana.

  • razmislite 19.04.2023.

    Sve ih pohapsit i zaplijeniti ribarske brodice cim udju u privatne vode

Komentiraj...
Vidi sve komentare