To je to što me zanima!

Istražni zatvor za Belgijca koji je autom udario trudnicu. Bio je pod utjecajem opojnog sredstva

Vozač (43) BMW-a iz Belgije bio je pod utjecajem opojnog sredstva kad je u nedjelju autom naletio na trudnu pješakinju. Ona je zadobila ozljede opasne po život, a njena nerođena beba preminula je u zadarskoj bolnici
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru u utorak je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg belgijskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, priopćili su iz odvjetništva te opisali detalje tragične nesreće u kojoj je preminulo nerođeno dijete.

Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 43-godišnjak u nedjelju oko 15.30 sati  kod mjesnog parkirališta u mjestu Petrčane, izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu.

- Osnovano se sumnja da je, nakon prethodne verbalne prepirke sa svojom djevojkom odnosno 39-godišnjom belgijskom državljankom, pod utjecajem opojnog sredstva upravljao neprilagođenom brzinom svojim automobilom marke BMW iza njenog automobila marke Mercedes ne držeći pritom dovoljan razmak iza njenog automobila i zanemarivši činjenicu da ulazi u turističko mjesto gdje ima puno pješaka - navode iz odvjetništva.

VOZAČ SE OPIRAO PRIVOĐENJU Stravična nesreća u Zadru: Auto udario trudnu pješakinju, beba preminula. Još dvoje ozlijeđeno

- Je li riječ o lijeku ili drogi to će se tek utvrditi vještačenjem - rekli su u zadarskoj policiji za Večernji list na pitanje o kakvim se opojnim sredstvima radi.

- Osnovano se sumnja da je dolaskom do mjesnog parkirališta, nakon što je 39-godišnjakinja usporila brzinu kretanja svog automobila, u nemogućnosti da zaustavi automobil na vrijeme kako ne bi udario u njen automobil, naglo skrenuo u lijevo prema parkiralištu zbog čega je izgubio kontrolu upravljanja nad automobilom i udario u pješakinju, 35-godišnju hrvatsku državljanku - dodaju.

Autom je udario i u Škodu zagrebačkih registracija zajedno s pješakinjom te je automobil odbačen na drugi parkirani auto, a došlo je do udara drugog vozila u još jedno.

Pješakinja (35) zadobila je po život opasne ozljede, a njeno nerođeno dijete jučer je preminulo u zadarskoj bolnici.

Prije donošenja rješenja o provođenju istrage protiv okrivljenika, okrivljeni 43-godišnjak je ispitan u državnom odvjetništvu nakon čega je prepraćen sutkinji istrage Županijskog suda u Zadru koja je prihvatila prijedlog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku).

Idi na 24sata

Komentari 61

  • general lopov 14.07.2021.

    Suca ili sudkinju koji ga osude na manje od 10 godina treba javno objesiti.

  • vinja 14.07.2021.

    Hoće li biti manje kriv ako se dokaže da je bio pod utjecajem opojnog sredstva? Za koga je to više važno. Kazniti najvišom kaznom, to je jedino što treba.

  • tamodaleko11 14.07.2021.

    Gdje su ovi zagovaratelji legalizacije droge? Ajmo je legalizirat da nam negaze trudnice samo stranci nego i nasi domaci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare