Obavijesti

News

Komentari 187

Stravična nesreća u Zadru: Auto udario trudnu pješakinju, beba preminula. Još dvoje ozlijeđeno

Stravična nesreća u Zadru: Auto udario trudnu pješakinju, beba preminula. Još dvoje ozlijeđeno

Nakon nesreće je osumnjičeni vozač, 43-godišnji Belgijac, uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, a prilikom uhićenja je oštetio službeno vozilo

Belgijac (43) u nedjelju je u Petrčanima u Zadru automobilom naletio na 36-godišnju trudnicu. Žena je teško ozlijeđena, a od posljedica prometne nesreće preminulo je nerođeno dijete. U nesreći su ozlijeđene još dvije osobe, od kojih jedno dijete.

O detaljima nesreće izvijestila je zadarska policija koja za izazivanje prometne sumnjiči 43-godišnjeg državljanina Belgije:

Automobilom je naletio na 36-godišnju trudnu pješakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život. U nesreći je lakše ozlijeđeno i dvoje ljudi, 40-godišnja osoba i dvogodišnje dijete, koji bili u parkiranom automobilu.

Nesreća se dogodila kada je vozač BMW-om belgijskih nacionalnih oznaka, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, skrenuo lijevo na parkiralište te izgubio nadzor nad vozilom. Udario je u pješakinju i parkirani osobni marke Škoda.

Škoda je od udara odbačena na drugi parkirani automobil marke Volkswagen u kojemu su bili vozač i putnici i koji je zatim udario u treći parkirani automobil marke Ford. Nakon nesreće je osumnjičeni vozač uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, a prilikom uhićenja je oštetio službeno vozilo. Policija ga je testirala na alkohol i opojne droge.

Zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava.