To je to što me zanima!

IT stručnjak je za Velju Nevolju smislio metode mučenja: Pekao je ljude peglom i vadio im oči

Srđan Lalić dokazivao se srbijanskom šefu kriminalne skupine Veljku Belivuku smišljajući najsvirepije metode mučenja u “kući strave” koje je potom osobno primjenjivao na žrtvama
Vidi originalni članak

Srđan Lalić (35), IT stručnjak, nabavio je kodirane mobitele za pripadnike zločinačke organizacije koju su vodili Veljko Belivuk (36) i Marko Miljković Mesar (29), a koja je u godinu i pol dana ubila, prema podacima iz istrage, najmanje osam ljudi u Srbiji i C. Gori.

O Lalićevim zastrašujućim metodama mučenja, piše Kurir, saznalo se iz prepiski s kriptiranih mobitela, koje su koristili članovi klana, ali i iz svjedočenja uhićenika. Laliću nije bilo dovoljno što se nakon što je nabavio kriptirane mobitele zbližio s Veljom Nevoljom i Mesarom već se šefovima želio dokazati iživljavanjem nad žrtvama, koje su svirepo mučene, ubijene, i samljevene u mašini za mljevenje mesa u takozvanoj klaonici u Ritopeku.

UBOJICA BEZ PARA Velja Nevolja tužitelju na sudu: 'Zanimanje? Pa, ja radim kao koordinator u podrumu pića'

Lalić je navodno “patentirao“ čupanje noktiju žrtvama kliještima a osobno je ljude pekao peglom, vadio im oči i rezao ih po butinama i stražnjicama kako bi bi trpjeli što veću bol. Nakon što bi žrtve ubili sudjelovao je u njihovu komadanju i mljevenju ostataka. Prema svjedočenjima uhićenih pripadnika klana, Lalić je jednu žrtvu čak i silovao drškom sjekire.

Belivuk, Miljković i još 29 članova njihove kriminalne skupine uhićeni su u veljači. Optuženi su za pet ubojstava, nelegalno držanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Tereti ih se da su od početka 2019. do 4. veljače 2021. godine oformili kriminalnu organizaciju, pod paravanom navijačke skupine Partizana “Principi”. Skupina je djelovala po uputstvima vođa Belivuka i Miljkovića koji su odlučivali gdje, kada i na koji način koga treba oteti i ubiti, kao i gdje će se droga stavljati u promet.

PAD VELJE NEVOLJE Od navijača i redara do koljača: Rezao ljude u kući Djeda Mraza

Sve njihove žrtve namamljene su tako što bi ih pozvao netko njima poznat i rekao im da ostave mobitele prije sastanka. Iako su za sada optuženi za pet ubojstava, prema pisanju Novosti informacije iz istrage ukazuju da su u Crnoj Gori 14. listopada 2020. likvidirali i Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića, poznatijeg kao Mile Kapetan, istaknutog člana “škaljarske ekipe”.

Radulovića su iskoristili da njihovi podređeni u Beogradu namame, otmu i ubiju Lazara Vukićevića. U razgovorima, do kojih je došlo Tužiteljstvo za organizirani kriminal zahvaljujući međunarodnoj pravnoj pomoći, može se čuti kako Belivuk te posebno Miljković žale što će propustiti ubojstvo Vukićevića i svojoj ekipi nalažu da prema njemu budu posebno surovi.

"Ej, Lazo nakon tebe ubit ćemo ti i tatu i brata"

Dok su ga u Beogradu mrcvarili Miljković je sve slušao preko mobitela u Crnoj Gori: “E, Lazo debilu... sada kada te ubijemo, ubit ćemo ti tatu, onda ti ubijamo brata i sve što si poznavao i volio ikada... znači, tata, brat ti stižu brzo...” Uključio se i Belivuk:” Crkni, smrade ciganski, sve ćemo vas pobiti! Sve, sve! Znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno.” Vukićević je poslije toga vrlo brzo ubijen, gotovo ne dolazeći svijesti.

Pekli su ga peglom, a onda ugušili vodom. Belivuk je, kako se navodi u optužnici, tražio da mu se potanko i detaljno opisuju sve faze mučenja i ubojstva Lazara Vukićevića.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • 19.08.2021.

    Pa se ti za**aj sa IT-jevcima.

  • Jurica reponja 17.08.2021.

    Njih bi trebalo žive staviti u lonac i kuhati pa nek pate ko i pokojnici i onda nahraniti divlje životinje s njima ili ih žive pregaziti s gusjeničarom ali krenit od nogu

  • japanokinezjapano 17.08.2021.

    Meni apsolutno ne smeta kada se međusobno kasape i sto vise ovih članaka kada se međusobno peku, bit će ih manje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare