Obavijesti

News

Komentari 156

IT stručnjak je za Velju Nevolju smislio metode mučenja: Pekao je ljude peglom i vadio im oči

IT stručnjak je za Velju Nevolju smislio metode mučenja: Pekao je ljude peglom i vadio im oči

Srđan Lalić dokazivao se srbijanskom šefu kriminalne skupine Veljku Belivuku smišljajući najsvirepije metode mučenja u “kući strave” koje je potom osobno primjenjivao na žrtvama

VIDEO

Srđan Lalić (35), IT stručnjak, nabavio je kodirane mobitele za pripadnike zločinačke organizacije koju su vodili Veljko Belivuk (36) i Marko Miljković Mesar (29), a koja je u godinu i pol dana ubila, prema podacima iz istrage, najmanje osam ljudi u Srbiji i C. Gori.

O Lalićevim zastrašujućim metodama mučenja, piše Kurir, saznalo se iz prepiski s kriptiranih mobitela, koje su koristili članovi klana, ali i iz svjedočenja uhićenika. Laliću nije bilo dovoljno što se nakon što je nabavio kriptirane mobitele zbližio s Veljom Nevoljom i Mesarom već se šefovima želio dokazati iživljavanjem nad žrtvama, koje su svirepo mučene, ubijene, i samljevene u mašini za mljevenje mesa u takozvanoj klaonici u Ritopeku.

Velja Nevolja tužitelju na sudu: 'Zanimanje? Pa, ja radim kao koordinator u podrumu pića'
Velja Nevolja tužitelju na sudu: 'Zanimanje? Pa, ja radim kao koordinator u podrumu pića'

Lalić je navodno “patentirao“ čupanje noktiju žrtvama kliještima a osobno je ljude pekao peglom, vadio im oči i rezao ih po butinama i stražnjicama kako bi bi trpjeli što veću bol. Nakon što bi žrtve ubili sudjelovao je u njihovu komadanju i mljevenju ostataka. Prema svjedočenjima uhićenih pripadnika klana, Lalić je jednu žrtvu čak i silovao drškom sjekire.

Belivuk, Miljković i još 29 članova njihove kriminalne skupine uhićeni su u veljači. Optuženi su za pet ubojstava, nelegalno držanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Tereti ih se da su od početka 2019. do 4. veljače 2021. godine oformili kriminalnu organizaciju, pod paravanom navijačke skupine Partizana “Principi”. Skupina je djelovala po uputstvima vođa Belivuka i Miljkovića koji su odlučivali gdje, kada i na koji način koga treba oteti i ubiti, kao i gdje će se droga stavljati u promet.

Od navijača i redara do koljača: Rezao ljude u kući Djeda Mraza
Od navijača i redara do koljača: Rezao ljude u kući Djeda Mraza

Sve njihove žrtve namamljene su tako što bi ih pozvao netko njima poznat i rekao im da ostave mobitele prije sastanka. Iako su za sada optuženi za pet ubojstava, prema pisanju Novosti informacije iz istrage ukazuju da su u Crnoj Gori 14. listopada 2020. likvidirali i Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića, poznatijeg kao Mile Kapetan, istaknutog člana “škaljarske ekipe”.

Radulovića su iskoristili da njihovi podređeni u Beogradu namame, otmu i ubiju Lazara Vukićevića. U razgovorima, do kojih je došlo Tužiteljstvo za organizirani kriminal zahvaljujući međunarodnoj pravnoj pomoći, može se čuti kako Belivuk te posebno Miljković žale što će propustiti ubojstvo Vukićevića i svojoj ekipi nalažu da prema njemu budu posebno surovi.

"Ej, Lazo nakon tebe ubit ćemo ti i tatu i brata"

Dok su ga u Beogradu mrcvarili Miljković je sve slušao preko mobitela u Crnoj Gori: “E, Lazo debilu... sada kada te ubijemo, ubit ćemo ti tatu, onda ti ubijamo brata i sve što si poznavao i volio ikada... znači, tata, brat ti stižu brzo...” Uključio se i Belivuk:” Crkni, smrade ciganski, sve ćemo vas pobiti! Sve, sve! Znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno.” Vukićević je poslije toga vrlo brzo ubijen, gotovo ne dolazeći svijesti.

Pekli su ga peglom, a onda ugušili vodom. Belivuk je, kako se navodi u optužnici, tražio da mu se potanko i detaljno opisuju sve faze mučenja i ubojstva Lazara Vukićevića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa