To je to što me zanima!

Ivana Kekin: Ja sam za micanje murala Zvonimiru Bobanu. Nije mu mjesto na osnovnoj školi

Uspjesi naših sportaša i općenito uspjesi hrvatskog naroda i njihovi sentimenti mogu se izražavati i kroz slike koje ne prikazuju nasilje, rekla je Ivana Kekin o muralu na Osnovnoj školi Savski Gaj
Vidi originalni članak

Saborska zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin  gostovala je na N1 i osvrnula se na ključna pitanja vezano uz Grad Zagreb kao intrigantne teme vezane uz nedavno prebrisane murale o Vukovaru, Dinamu i Slobodanu Praljku. 

Pogledajte video: Frka oko murala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjećamo, na Laništu u Novom Zagrebu s trafostanice prebrisani su murali Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, ali i oni o Vukovaru, Dinamu i 204. gardijskoj brigadi. Iz Grada tvrde da je trebao biti prebrisan samo Praljkov mural, ali su greškom prefarbani i ostali. Već drugi dan BBB-i i građani napravili su nove murale na istom mjestu.

TOMAŠEVIĆ O PRECRTANIM MURALIMA: 'Trebalo maknuti samo Praljkov mural, one o ratu, Vukovaru i Dinamu izbrisali su greškom'

Priča o Bobanovom muralu

- Dana je uputa da se prefarba mural, no došlo je do nesporazuma komunalnog redara i HEP-a te su se greškom uklonili i ostali murali - rekla je Kekin na teme obrisanih murala na jednoj zagrebačkoj trafostanici, koja je izazvala polemiku u političkom životu grada, Kekin je pojasnila da su se građani javili u vezi murala na kojem je bio “osuđeni ratni zločinac Praljak”

 - Mural će biti nadoknađen, a ratni zločinac je uklonjen - dodaje.

No tu nije stala priča o muralima. 

Dinamo - Zvezda, Boban i milicajac

Otvorilo se i pitanje murala Zvonimira Bobana na Osnovnoj školi u Savskom Gaju.

Radi se o poznatoj sceni iz 1990. godine kad je tad golobradi kapetan Dinama udario milicajca na utakmici Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru.

- Osobno, sklona sam tome da nije primjereno da prikazi nasilja budu na osnovnim školama. Uspjesi naših sportaša i općenito uspjesi hrvatskog naroda i njihovi sentimenti mogu se izražavati i kroz slike koje ne prikazuju nasilje. 

Biste li podržali uklanjanje tog murala Zvonimira Bobana?, pitao ju je voditelj.

- Da. Ne vidim potrebu za prikaz nasilja na osnovnoj školi.

Idi na 24sata

Komentari 216

  • isus187 03.11.2021.

    Ima pravo nije mu mjesto na osnovnoj skoli, treba ga stavit na markov trg

  • srakar 02.11.2021.

    Kaj bi trebalo staviti onog tvog narkića?

  • 02.11.2021.

    Treba crtati murale iz današnjeg doba, iz realnosti koja nas okružuje……lako za praljka i slične…prošlo vrijeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare