To je to što me zanima!

Iz crkve u Zadru izbacili par iz Danske jer su imali psa vodiča

Ušli su muškarac i žena s ogromnim crnim psom. Uistinu nitko nije mogao znati da se radi o psu pomagaču, nije se uočavalo da je netko od njih dvoje osoba s invaliditetom, kaže župnik
Vidi originalni članak

U srijedu su danski turisti izbačeni iz crkve sv. Stošije u Zadru. Zašto? Zato što su ušli sa psom. Izbačeni su, a da u toj općoj hajci na njih nitko iz crkve nije pomislio da se radi o psu pomagaču, gospođa sa psom je invalid i pas je njezin vodič. Otužno, jadno i neprimjereno. Danci su nas nazvali i ogorčeno ispričali što im se dogodilo usred dana u zadarskoj katedrali, rekla je u srijedu Mira Katalenić, predsjednica Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, sa sjedištem u Zagrebu za Zadarski.hr.
Katalenić je turistima savjetovala da se obrate policiji.

- Crkva je javni prostor i oni po zakonu imaju pravu, u slučaju da je pas pomagač, ući u sakralni objekt – kazala je Mira Katalenić. Katedralni župnik don Josipa Radoicu Pinčića je potvrdio da su danski turisti u srijedu udaljeni iz katedrale sv. Stošije.

- Ušli su muškarac i žena s ogromnim crnim psom. Uistinu nitko nije mogao znati da se radi o psu pomagaču, nije se uočavalo da je netko od njih dvoje osoba s invaliditetom. Mi u crkvi stalno imamo dvije čuvarice, jedna govori engleski jezik, druga čak tri svjetska jezika, i oni su se trebali jednoj od njih obratiti s informacijom da se radi o psu pomagaču. Ovako, oni su su se prošetavali crkvom, a kad ih se upozorilo, reagirali su vrlo burno – kazao nam je župnik zadarske katedrale.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • TomislavRosandic 17.08.2019.

    Mi smo bolestan narod, taj jadan peso po meni bi trebao imati vise prava u zivotu nego 90posto vas ovdje, sve veliki "vjernici", procitajte sve te gnjusne komentare, i lijepo cete otici na ispovijed i reci Ce te eto grijesi oprosteni idemo isponova. Odvratne li drzave, a i naroda! Fuj bljak ograničeno sve do boli.

  • milja82 15.08.2019.

    E i? Ne vidim problem, pas je trebao imati oznaku, kao i svi psi pomagaci. Uostalom, ljudi brkaju pojmove, vidim ovdje puno diskusije. Nije vjernik onaj koji ide svaki dan u crkvu i onaj koji govori ja sam katolik, nego onaj koji je svoje srce i svoj zivot dao Isusu, i koji Ga ljubi i voli i drzi se Njegovih zapovijedi, koji je svoj zivot Njemu prepustio. Isus je u mojem bolesnom prijatelju, kojem trebam pomoci i uputiti mu lijepu rijec, u mojoj staroj baki, u mom siromasnom susjedu, u grešniku i patniku koji Ga cekaju... .. Ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe! Budi pun ljubavi Kristove prema svakome i ne osudjuj 🙂

  • 15.08.2019.

    Vidim svakakvih komentara. Sto ako ne pise na vratima, to znaci da se smije ili treba. Tako mozete uci i vrsiti nuzdu u crkvi samo zato sto ne pise da se ne smije. Isto tako, za ove sto bi s psima u crkvu, tako i ja mogu uvesti kravu. Sto se tice doticnih, mogli su se nekome javiti i reci sto je na stvari i ostaviti psa vani dok je misa. Ne vidim razlog zasto bi to bio problem? Nije mu pas i prevoditelj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare