Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
203 komentara

Iz crkve u Zadru izbacili par iz Danske jer su imali psa vodiča

Ušli su muškarac i žena s ogromnim crnim psom. Uistinu nitko nije mogao znati da se radi o psu pomagaču, nije se uočavalo da je netko od njih dvoje osoba s invaliditetom, kaže župnik

Foto: Marko Dimić/Pixsell;Borna Filić/Pixsell
203 komentara

U srijedu su danski turisti izbačeni iz crkve sv. Stošije u Zadru. Zašto? Zato što su ušli sa psom. Izbačeni su, a da u toj općoj hajci na njih nitko iz crkve nije pomislio da se radi o psu pomagaču, gospođa sa psom je invalid i pas je njezin vodič. Otužno, jadno i neprimjereno. Danci su nas nazvali i ogorčeno ispričali što im se dogodilo usred dana u zadarskoj katedrali, rekla je u srijedu Mira Katalenić, predsjednica Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, sa sjedištem u Zagrebu za Zadarski.hr.
Katalenić je turistima savjetovala da se obrate policiji.

- Crkva je javni prostor i oni po zakonu imaju pravu, u slučaju da je pas pomagač, ući u sakralni objekt – kazala je Mira Katalenić. Katedralni župnik don Josipa Radoicu Pinčića je potvrdio da su danski turisti u srijedu udaljeni iz katedrale sv. Stošije.

- Ušli su muškarac i žena s ogromnim crnim psom. Uistinu nitko nije mogao znati da se radi o psu pomagaču, nije se uočavalo da je netko od njih dvoje osoba s invaliditetom. Mi u crkvi stalno imamo dvije čuvarice, jedna govori engleski jezik, druga čak tri svjetska jezika, i oni su se trebali jednoj od njih obratiti s informacijom da se radi o psu pomagaču. Ovako, oni su su se prošetavali crkvom, a kad ih se upozorilo, reagirali su vrlo burno – kazao nam je župnik zadarske katedrale.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message