To je to što me zanima!

'Čuli smo cviljenje iz Gospića, ali ništa o devastaciji Plitvica'

Bivši Mostov ministar Slaven Dobrović ocjenjuje da je u pozadini sukoba u HDZ-a borba za upravljanje nad javnom ustanovom NP Plitvice koja godišnje ostvaruje promet od 270 milijuna kn
Vidi originalni članak

Osim ucviljenih vapaja iz Gospića, jučer nismo čuli ni riječi o devastaciji Plitvičkih jezera, rekao je Slaven Dobrović na konferenciji za medije koji su sazvali čelni ljudi Mosta vezano za dramu oko izbora prvog čovjeka NP Plitvička jezera. 

PAMETNOM DOSTA Hvala ti šerife Dado što si pokazao bijedu naše politike...

Govorli su predsjednik Mosta Božo Petrov, politički tajnik Nikola Grmoja, saborski zastupnik i bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović, saborska zastupnica Ines Strenja Linić te voditelj Savjeta za branitelje Mosta nezavisnih lista, prenosi N1.

Bivši Mostov ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović ocjenjuje da je u pozadini sukoba u HDZ-a borba za upravljanje nad javnom ustanovom NP Plitvice koja godišnje ostvaruje promet od 270 milijuna kuna.

Kazao je da smo jučer čuli "rascviljene vapaje iz Gospića", a da Milinović i njegovi suradnici nisu ni riječju spomenuli stvarne probleme u nacionalnom parku.

"Ono što se nije moglo primijetiti je zabrinutost za određene vrijednosti zbog ugroze koja ovdje postoji, 24 sedrene barijere koje su pod zaštitom UNESCO-a uništene su početkom 2012. da bi se, kako su govorili lokalni stručnjaci, osigurala staza.

Isto tako, nisam primijetio zabrinutost zbog katastrofalnog stanja preenorme izgrađenosti u Plitvice Selu, a svima je jasno da se radi o jednoj devastaciji. Da bi se to sad riješilo i da bi se izbjegla katastrofa, sada to traži uključivanje svih. Građevinske dozvole se izdaju u lokalnom uredu u Gospiću, praktični bez znanja Javne ustanove. Tako je stanje frapantano. Posla je puno, a vidimo da je u fokusu zaštita lokalnih interesa. Nadamo se da će u zaštitu interesa doći akcijski plan, a koji je već trebao biti donijet ali je zaustavljen", kazao je Dobrović.

"Stvari nisu otišle tako daleko da nisu popravljive, ali ako se nastavi ovakva politika, jednog dragulja više u Hrvatskoj neće biti", komentirao je Božo Petrov.

"Ovdje smo vidjeli kako se vodi bjesomučni rat za ovu ustanovu. Očito su neki drugi interesi ovdje puno bitniji, a to je za način na koji će se i dalje eksploatirati Park za stranačke interese", kazala je Ines Linić Strenja.

Miro Bulj je ocijenio da je u HDZ-u posrijedi "sukob interesa hoće li Nacionalni park biti bankomat, vrha HDZ-a ili ličkog HDZ-a".

Podsjetimo, Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, sazvao je za danas poslijepodne izvanrednu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj bi, prema neslužbenim informacijama iz vodstva te stranke, mogao biti raspušten županijski odbor ličkog HDZ-a.

MILINOVIĆEVA POBUNA Sazvao je sjednicu: Plenković će danas raspustiti lički HDZ?

Darko Milinović jučer je raspalio po ministru Tomislavu Ćoriću i središnjici HDZ-a zbog izbora Tomislava Kovačevića, umjesto kandidatkinje ličkog HDZ-a, za novog ravnatelja Plitvica.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • tuhh 05.01.2018.

    za Plenky stranku je to problem, jer ako izbaci sve primitivce ostat će im 100-njak članova.

  • tuhh 05.01.2018.

    ...... Jednog dana kad pukne pokvareno Hdz-ovo jaje tek ce se onda vidjeti koliko ono smrdi i kolika je njegova jaka radijacija

  • purgerica prva 05.01.2018.

    I ovi most-arci se usude govoriti o kadroviranju. Niš čudno naš narod je ionako "kratke pameti"! Kaj ste zaboravili njihovo namještanje kumova po ministarstvima, a tek što je Slaven radio po HEP-u. Sad su prebjege, političke prostitutke iz Otočca, Paga i Gospića "zajahali" a njihovi su članovi dvojica (Dabo i Kostelac). Jadni promijenili "kapute" ušavši u most pa se javljaju. Treba zabraniti političku prostituciju, gora je od najstarijeg zanata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare