To je to što me zanima!

Iz Grada Zagreba upozoravaju: Ne prilazite divljim svinjama

Navode i kako se na ovom području s divljim svinjama, kao i s ostalim vrstama divljači, postupa sukladno Programu zaštite divljači za Grad Zagreb koji provode Zoološki vrt i gradski Lovački savez
Vidi originalni članak

Iz Grada Zagreba su se u srijedu referirali na čopor divljih svinja koji je viđen u Zagrebu te su putem facebooka građane upozorili da ukoliko divljač zamijete ne prilaze joj, ne tjeraju je i ostanu staloženi, a ukoliko su s kućnim ljubimcima da ih stave na povodac i smireno se udalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve informacije o susretu ili viđenju divljači, kao i dodatne informacije o postupanju i štetama od divljači u urbanim dijelovima grada građani mogu dobiti u Ustanovi Zoološki vrt Grada Zagreba na telefone: 01/230-2198 ili 091/6045-506, e-mail: info@zoo.hr ili zastita.divljaci@zoo.hr.

LOVCI TRAŽE HITAN SASTANAK Pošast divljih svinja u Zagrebu: Napale su psa i oderale mu kožu

Iz Grada Zagreba ističu kako su u urbanom području divlje svinje povremena vrsta divljači koja dnevno migrira prema lako dostupnim izvorima hrane i vode u urbanom prostoru, najčešće u razdoblju od ljeta do jeseni, a u sušnom razdoblju dodatni razlog može biti i pristup izvorima vode (Maksimirska jezera, Jarun, obala rijeke Save, potoci).

Navode i kako se na ovom području s divljim svinjama, kao i s ostalim vrstama divljači, postupa sukladno Programu zaštite divljači za Grad Zagreb koji provode Zoološki vrt i gradski Lovački savez.

SVINJE U ŠETNJI Ekipa, ajmo brzo preko ceste da nas ne rokKknu: 'Vidjela sam ih kod Poreča, bilo je i malih'

Kako bi se spriječile štete od divljači Program zaštite divljači propisuje sljedeće mjere: edukaciju i suradnju s vlasnicima i korisnicima zemljišta, nabavljanje kemijskih, bioloških i biotehničkih zaštitnih sredstava te njihovu besplatnu raspodjelu vlasnicima i korisnicima zemljišta na njihov zahtjev. Također, zaštitu usjeva i nasada izgonom divljači te uporabom zaštitnih sredstava i plašila, kažu u Gradu Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • rhumski@gmail.com 23.06.2022.

    Dotepenci u valovima, prvo dvonošci i sada četveronošci.

  • 23.06.2022.

    kod Tita svinje nisu mogle u grad

  • dalmatinac46 23.06.2022.

    aj sad pogledaj zagreb selo i usporedi sa milanom, londonom, madridom parizom becom  berlinom  amsterdamom  budimpestom beogradom   i ostalim glavnim gradovima tko je putova po svitu znat ce

Komentiraj...
Vidi sve komentare