News

Komentari 103

Pošast divljih svinja u Zagrebu: Napale su psa i oderale mu kožu

Pošast divljih svinja u Zagrebu: Napale su psa i oderale mu kožu

Divlje svinje haraju Zagrebom, građani se boje, a lovci su prenatrpani pozivima. Grad Zagreb primit će predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza na hitan sastanak

Prizori divljih svinja koje slobodno šeću Zagrebom intenzivirali su se prethodnih mjeseci. Čini se da ih ne zaustavlja ni toplije vrijeme, jer su čopori sve bliže centru grada. Građani su u strahu.

- Bojim se izaći iz kuće jer ne znam u mraku gdje bi naišla na svinju. Cijeli čopor lijepo preko semafora prelazio - svjedočila je Đurđa Đuranec za Dnevnik.hr, a broj prijava Hrvatskom lovačkom savezu zbog divljih svinja sve je veći.

Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza zatražio je hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, kazavši da je to zato da se ne nađemo u situaciji da 'moramo objašnjavati zašto divlje svinje danas hodaju uz Medvednicu, Mikuliće, Maksimir, a sutra možda na Zrinjevcu'.

- Tko će onda biti kriv? - pita se Budor koji vjeruje kako je samo pitanje vremena kad će čopori stići do centra grada. Grad Zagreb potvrdio je za Dnevnik Nove TV da će primiti predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza uz tvrdnju da "na području urbanog dijela Grada Zagreba ustanovljen je i donesen Program zaštite divljači te se on uspješno provodi", a čije mišljenje ne dijele zagrebački lovci.

Divlje svinje napale psa

Miljenko Kruc iz Lovačkog saveza Grada Zagreba umiruje situaciju i kaže da su divlje svinje prilagodljive te da nije zabilježen napad na čovjeka. Međutim, napad na kućnog ljubimca samo je korak do napada i na čovjeka, jer kako javlja Indexov čitatelj, njegovom psu divlje su svinje oderale kožu.

Kaže da su opet viđene kod brane između Mikulića i Biljenika. U zapuštenim voćnjacima izmasakrirale su jazavčarku, lokaciji gdje puno ljudi šeta pse zbog čega ostale poziva na oprez.

 

Najčitaniji članci