To je to što me zanima!

VIDEO Iz nabujale Mrežnice policajci spasili dva Iranca. Po magli su se smrzavali u rijeci

Muškarci su se nalazili na slapu. Policajci su ih prevezli na obalu i predali djelatnicima Hitne pomoći. Riječ je o migrantima iz Irana
Vidi originalni članak

U petak rano ujutro Policijska postaja Duga Resa dobila je dojavu nepoznate osobe na engleskom jeziku u kojoj traži pomoć. Nakon što je utvrđena približna lokacija mjesta događaja - mjesto Keići na području općine Generalski Stol - na teren su izašli policajci.  Na slapu preko rijeke Mrežnice nalazili su se ljudi. 

- S obzirom na nabujalu rijeku Mrežnicu te gustu maglu i slabu vidljivost, prema osobama su prvi upućeni ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke koji su preplivali rijeku i došli do slapa te utvrdili da se radi o dvojici muškaraca koji trebaju pomoć. Potom su se ronioci vratili na obalu te čamcem ponovo došli do dvojice muškaraca i prevezli ih na obalu, gdje su ih preuzeli drugi policijski službenici i kroz strmovit i šumovit teren doveli do vozila hitne medicinske pomoći. Kako su muškarci bili pothlađeni i mokri od dugotrajnog boravka u hladnoj rijeci, odmah na mjestu događaja ukazana im je liječnička pomoć te su potom zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi - objavila je policija.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija u novoj akciji spašavanja migranta: Zvali ih u pomoć iz hladne Mrežnice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nakon otpuštanja iz zdravstvene ustanove, dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o dvojici državljana Irana - kažu u PU karlovačkoj. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • matrixneo 18.12.2021.

    Ovo je bila odlična prilika za vježbu spasilačke službe. Neplanirana intervencija, tad se najblje vidi kako je spasilačka ekipa uigrana.Dobro dodje i promidžba državne policije kao ustanove koja poštuje zakon i pomaže ljude u neprilici. Optimist sam i vidim da je čaša upola puna, za razliku od onih koji vide da je upola prazna. Siguran sam da će spasiteljima biti puno srce na kraju dana jer su spasili živote, premda su to bile osobe koje su prešle granicu ilegalno. U neki trenucima je važnije biti čovjek nego li državni birokrat. 

  • rondonja 17.12.2021.

    nemoj ti imat osobnu kad te cajac oće legitimirati,300 kunica i privođenje

  • kajzanavek 17.12.2021.

    Kaj je delal uz Mrežnicu? Kaj bi ga sad svi mi trebali žalit, jer je ilegalno htel prelazit granicu, sa možebitnim lošim namjerama?? Sorry ali z takve nemam empatije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare