News

Komentari 40

VIDEO Iz nabujale Mrežnice policajci spasili dva Iranca. Po magli su se smrzavali u rijeci

VIDEO Iz nabujale Mrežnice policajci spasili dva Iranca. Po magli su se smrzavali u rijeci

Muškarci su se nalazili na slapu. Policajci su ih prevezli na obalu i predali djelatnicima Hitne pomoći. Riječ je o migrantima iz Irana

U petak rano ujutro Policijska postaja Duga Resa dobila je dojavu nepoznate osobe na engleskom jeziku u kojoj traži pomoć. Nakon što je utvrđena približna lokacija mjesta događaja - mjesto Keići na području općine Generalski Stol - na teren su izašli policajci.  Na slapu preko rijeke Mrežnice nalazili su se ljudi. 

- S obzirom na nabujalu rijeku Mrežnicu te gustu maglu i slabu vidljivost, prema osobama su prvi upućeni ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke koji su preplivali rijeku i došli do slapa te utvrdili da se radi o dvojici muškaraca koji trebaju pomoć. Potom su se ronioci vratili na obalu te čamcem ponovo došli do dvojice muškaraca i prevezli ih na obalu, gdje su ih preuzeli drugi policijski službenici i kroz strmovit i šumovit teren doveli do vozila hitne medicinske pomoći. Kako su muškarci bili pothlađeni i mokri od dugotrajnog boravka u hladnoj rijeci, odmah na mjestu događaja ukazana im je liječnička pomoć te su potom zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi - objavila je policija.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija u novoj akciji spašavanja migranta: Zvali ih u pomoć iz hladne Mrežnice

- Nakon otpuštanja iz zdravstvene ustanove, dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o dvojici državljana Irana - kažu u PU karlovačkoj. 

Najčitaniji članci