To je to što me zanima!

Izašao iz pritvora i ubio ženu: Pucao čak i na vlastitu kćer?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Po izlasku iz zatvora, Damir se posvađao sa suprugom Snježanom, a potom nju i ostale ukućane zatočio u kući i prijetio im. Svemu je, navodno, svjedočila i kći
Vidi originalni članak

Damir Matan (50) iz Karlovca noć prije nego je ubio svoju suprugu Snježanu, a potom pokušao i sebi oduzeti život, proveo je u zatvoru.  Naime, zbog svađe supružnika policija je intervenirala i pritvorila Damira no to ga očito nije smirilo.

U ponedjeljak po izlasku iz zatvora, posvađao se sa Snježanom, a potom oko 17 sati nju i ostale ukućane zatočio u kući i prijetio im . Svemu je, navodno, svjedočila i njihova kći.

Čulo se nekoliko hitaca

Kako svjedoči jedna susjeda, Damir je navodno prvo udario punicu, a potom pucao i na kćer Ivanu dok je s bakom bježala hodnikom.

- Oko 17 sati sam pred njihovom kućom čula galamu, vrisku, svađu. Dvije, tri žene su trčale prema supružnicima i vikale mu 'Pusti je, pusti' – govori susjeda te dodaje da su čuli nekoliko hitaca .

'I susjeda je htio ubiti, ali metak nije htio opaliti'

Do kuće Matanovih dojurio je njihov rođak i susjed koji je pokušao primiriti situaciju i gotovo sam poginuo .

- Moj kum Ivan Mateša, njihov prvi susjed i rođak je bio kod mene kada ga je pozvala supruga da hitno dođe kući. Odjurio je do kuće Matanovih pokušavajući primiriti situaciju i u tom trenu su se začuli hici. Pred njega je sav krvav izišao Damir s puškom u ruci i rekao mu 'I tebe ću ubiti', te pušku okrenuo prema njemu, ali metak nije htio opaliti. Na sreću, nekako je uspio pobjeći kući i spasio se, te pozvao policiju – govori Jarnjević Mika.

Na teren je stigla specijalna policija i pozivala muškarca koji se zatvorio u kuću na suradnju, no on je to odbijao i branio im da prilaze. Nakon sat, dva vremena muškarac je odlučio presudit i sebi i ispalio hitac.

I dalje mu je život ugrožen

Muškarac je najprije primljen u karlovačku Opću bolnici sa ozljedama glave, no tijekom večeri je prebačen u KBC Dubarava u Zagrebu. Životno je ugrožen .

Supružnici Matan imaju dvije odrasle kćeri . Ubijena Snježana je kao fizerka predavala praktičnu nastavu učenicima u karlovačkoj Mješovito-obrtničkoj škole.

Susjedi govore da su supružnici bili mirni i pristojni ljudi, no imali su bračnih razmirica . Smatraju da je uzrok tragedije ljubomora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 165

  • dukii5 15.07.2015.

    Koji vam je vrag ovih dana?

  • marica-maca 15.07.2015.

    Kako takvi ljudi prođu na testovima za dobivanje dozvola za oružje?

  • Britvaa 14.07.2015.

    Zašto itko u HR ima oružje? To treba svima uzeti. kakvi lovci,kakvi bakrači. Onda se čovjeku um okrene i netko nadrlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare