To je to što me zanima!

Izdavao lažne račune i oštetio tvrtku za više od 50 tisuća eura

Osječko Županijsko državno odvjetništvo optužnicom 47-godišnjaku na teret stavlja da je zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenjem službene ili poslovne isprave
Vidi originalni članak

Zbog sumnje da je izdavanjem lažnih računa o prodaji automobila s umanjenim iznosima te zadržavanjem novca oštetio osječku tvrtku za više od 50 tisuća eura, osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 47-godišnjeg člana uprave te tvrtke.

Tužiteljstvo je u četvrtak priopćilo kako okrivljenog 47-godišnjaka tereti da je od veljače do kolovoza 2019., kao član uprave, kod prodaje automobila u vlasništvu tvrtke većem broju kupaca izdavao račune u kojima je lažno navodio da su kupoprodajne cijene automobila niže od onih po kojima su stvarno prodani.

NERIJEŠENO UBOJSTVO JETSETTERICE Misterij leša bogatašice Sonje u Dravi: Preljub, ucjena, sumnjivi inspektor i ilegalni pobačaji...

Potom je, primajući od kupaca gotovinski novac, na račun tvrtke uplaćivao samo iznose navedene u računima, dok je ostatak novca zadržavao za sebe.

Optužen je i da je od pojedinih kupaca, na ime dijela kupoprodajne cijene, u ime tvrtke preuzimao njihova vozila koja je, ne evidentiravši ih kao vlasništvo tvrtke, prodavao drugim osobama te novac od njihove prodaje zadržavao za sebe.

KOMENTIRA IVAN PANDŽIĆ Odluka suda veliki je iskorak u zaštiti ljudi koji sve riskiraju u borbi protiv kriminala

Osječko Županijsko državno odvjetništvo optužnicom 47-godišnjaku na teret stavlja da je zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenjem službene ili poslovne isprave, tvrtku oštetio za više za od 53 tisuće eura.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare