To je to što me zanima!

Uhićena petorka: Iznudama i kamatarenjem zaradili 4 mil. kn

Među petoricom uhićenih je i jedan policajac. Tijekom istrage zaplijenjeno je šest pištolja, 160 komada streljiva, oko 151 tisuća kuna, 27 tisuća eura, Mercedes...
Vidi originalni članak

Pet osoba, od kojih jedan policajac sa srednjom stručnom spremom zaposlen u jednoj od postaja PU primorsko goranske, uhićeno je radi počinjenja tri kaznena djela iznude u Opatiji u vremenu od 2011. godine do danas te četiri kaznena djela vezana za ilegalno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari - izviješteno je na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u Rijeci.

Opasna petorka, u dobi od 31 do 52 godine, sumnjiči se da je uporabom sile i ozbiljne prijetnje, a u cilju stjecanja protuimovinske koristi, prisili dvoje oštećenih starosti 46 i 46 godina, da im na štetu svoje imovine isplate novac, daju pokretnine i nekretnine. Na taj način stekli su protupravnu korist od najmanje četiri milijuna kuna.

Tijekom opsežne krim istrage i pretraga kuća, stanova i ugostiteljskog objekta zaplijenjeno je šest pištolja, 160 komada streljiva, oko 151 tisuća kuna, 27 tisuća eura i manje svote u drugim valutama. Također, oduzet je i jedan skupocjeni Mercedes, više telefona i dokumentacija koja se dovodi u vezu s kaznenim djelima.

U istrazi, koja je trajala nekoliko mjeseci, sudjelovali su i djelatnici specijalne policije budući da je procijenjeno da među osumnjičenima ima onih sklonih uporabi oružja i sile.

Počinitelji, od kojih su svi osim policajca i ranije uhićivani zbog raznih kaznenih djela, predani su pritvorskom nadzorniku, a istraga se nastavlja u cilju istraživanja i drugih kaznenih djela vezanih za slučaj.

PU primorsko goranska


Idi na 24sata

Komentari 61

  • odlucni 17.05.2015.

    Komentar 24 sata je nepotpun pa javnost nagadja.Naime radi se o romsko-albanskoj mafiji koja radi jos iz doba yuge al su postali moderniji u okrutniji.Policajac kriminalac koji je radio i kao prevoditelj i debelo se obogatio od nezakoniti radnji.Dobio odkaz i naš časni sud ga vratio u sluzbu i nagradio novcano dvomilionskom ostetom.Sramota za sudstvo.Policija odradi posao kako spada a oni ako nema kakvog zareza u prijavi cekaju zastaru a ako ima onda kao nedovoljno dokaza i puste ih na slobodu i koji svjedok ima hrabrosti da im se suprostavi.Ej moja drzavo zar si samo na sirotinji jaka.

  • odlucni 16.05.2015.

    Grubljesic kriminalac cjeli zivot a tako i sinovi koji je jedan cak dobio nagradu hrabro srce hrvatske kao spasavao zenu iz zapaljenog auta a ustvari je vjerovatno mislio da ima sta za pokrasti.Mukamije bilo to gledati a cjela obitelj se bavi kriminalom a zive na socialnoj pomoci.Zene kradu po trgovackim lancima i provaljuju u bogate kuce,draze muskarce preko novina i ostaju kod istih po par dana dok ih ne pokradu.Poznato i policiji a pogotovo sudu koji im daje slobodu.Etemaj"policajac" kriminalac!Vec bio izbacen iz policije zbog pomaganja albancima da ilegalno prelaze hrvatsku granicu.Ujednom danu bi ih prebacio skupinu po par Njih naplacujuci to masno.Zbog tog dobio otkaz ali nase sustvo ga vratilo u sluzbu i dobio dvomilionsku ostetu zbog otkaza i vracen u sluzbu"SRAMOTA"!Nestajejer zna da za njega zakona nema daje on zakon.Kamatari iznudjuje od nezakonito zaradjenog novca silno se bogati i smije se u lice i drzavi i besramno kalja ugled sluzbe i svojih kolega koji posteno obavljaju sve zadace i jedva prezivljavaju.Zar je normalno da takvi rade jos.Zaustavljaju vas na cesti i vas pretresaju kao kriminalca a znate o kakvoj se osobi radi.Suradjuje sa kriminalcima na glasu kojima daje novac i otvara kafice na njihova imena a oni odradjuju prljavi posao za njih.Nadamse daje ovo kraj takvima ilice sud opet odluciti u njihovu i svoju korist.??????Ostoicu policajac si visoke kvalitete i nedozvoli ovo vise.Zbog ugleda sluzbe!

  • Danmax 15.05.2015.

    Mi se tu čudimo za par kokosara i policajca kako se oce obogati tudjom mukom, smiješno!!! Pogledajmo naše političare, bivšeg premijera i sve ostale...a sto su oni. Svaku općinu i grad vode reketari i lopovi a mi se čudimo u ovih par bena. Oni nisu opće vrijedni spomena sto se sve u ovoj državi radi i sto ce se zauvijek radit ma tko da došao na vlast

Komentiraj...
Vidi sve komentare