News

Komentari 61

Uhićena petorka: Iznudama i kamatarenjem zaradili 4 mil. kn

Uhićena petorka: Iznudama i kamatarenjem zaradili 4 mil. kn

Među petoricom uhićenih je i jedan policajac. Tijekom istrage zaplijenjeno je šest pištolja, 160 komada streljiva, oko 151 tisuća kuna, 27 tisuća eura, Mercedes...

Pet osoba, od kojih jedan policajac sa srednjom stručnom spremom zaposlen u jednoj od postaja PU primorsko goranske, uhićeno je radi počinjenja tri kaznena djela iznude u Opatiji u vremenu od 2011. godine do danas te četiri kaznena djela vezana za ilegalno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari - izviješteno je na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u Rijeci.

Opasna petorka, u dobi od 31 do 52 godine, sumnjiči se da je uporabom sile i ozbiljne prijetnje, a u cilju stjecanja protuimovinske koristi, prisili dvoje oštećenih starosti 46 i 46 godina, da im na štetu svoje imovine isplate novac, daju pokretnine i nekretnine. Na taj način stekli su protupravnu korist od najmanje četiri milijuna kuna.

Tijekom opsežne krim istrage i pretraga kuća, stanova i ugostiteljskog objekta zaplijenjeno je šest pištolja, 160 komada streljiva, oko 151 tisuća kuna, 27 tisuća eura i manje svote u drugim valutama. Također, oduzet je i jedan skupocjeni Mercedes, više telefona i dokumentacija koja se dovodi u vezu s kaznenim djelima.

U istrazi, koja je trajala nekoliko mjeseci, sudjelovali su i djelatnici specijalne policije budući da je procijenjeno da među osumnjičenima ima onih sklonih uporabi oružja i sile.

Počinitelji, od kojih su svi osim policajca i ranije uhićivani zbog raznih kaznenih djela, predani su pritvorskom nadzorniku, a istraga se nastavlja u cilju istraživanja i drugih kaznenih djela vezanih za slučaj.


Najčitaniji članci