To je to što me zanima!

Izraelski dobrovoljci: 'Sin premijera uživa na Floridi, dok smo mi na prvoj crti bojišnice'

Yair, najstariji sin Benyamina Netanyahua, preselio se na Floridu ranije ove godine. Iako s 32 godine ispunjava uvjete za pričuvnu dužnost, koja završava s 40 godina, on se nije vratio u domovinu
Vidi originalni članak

Izraelski dobrovoljni vojnici u ratu protiv Hamasa osudili su sina premijera Benjamina Netanyahua jer je ostao u Sjedinjenim Državama i 'napustio' svoju zemlju.

Naime, stotine Izraelaca vratilo se kući nakon početka krvavog sukoba. Vojska je regrutirala više od 300.000 rezervista da se bore u najvećoj mobilizaciji u povijesti zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Yair, najstariji sin Benyamina Netanyahua, preselio se na Floridu ranije ove godine. Iako s 32 godine ispunjava uvjete za pričuvnu dužnost, koja završava s 40 godina, on se nije vratio u domovinu.

- Yair uživa u svom životu u Miami Beachu dok sam ja na prvoj crti bojišnice- rekao je jedan vojnik koji je tražio da ostane anoniman iz sigurnosnih razloga.

Dragovoljac na sjevernoj bojišnici, koja je svakodnevno izložena sve većoj paljbi Hezbolaha koji podržava Iran u južnom Libanonu, rekao je za The Times da to izaziva nepovjerenje i bijes među rezervistima.

ISPOVIJEST OSLOBOĐENE IZRAELKE: Život zarobljenika u podzemnim tunelima terora ispod Gaze: 'Taj sustav je velika paukova mreža'

- Mi smo ti koji napuštamo svoj posao, svoje obitelji, svoju djecu kako bismo zaštitili svoje obitelji kod kuće i zemlju. Naša braća, naši očevi, sinovi, svi idu na bojišnicu, ali Yair još uvijek nije ovdje. To ne pomaže u izgradnji povjerenja u vodstvo zemlje- rekao je.

Yair nikada nije bio vojnik, međutim odslužio obveznu vojnu službu i radio u jedinici glasnogovornika Izraelskih obrambenih snaga (IDF). U Sjedinjene Države se preselio nakon kontroverze oko njegovih aktivnosti na društvenim mrežama. Naime, izazvao je negodovanje javnosti nakon što je stotine tisuća Izraelaca koji su prosvjedovali protiv vladinih reformi pravosuđa nazvao 'teroristima' i optužio Sjedinjene Države za financiranje nemira.

'RASPALA SE ZA VRIJEME LETA' SAD: Naši obavještajci 'vrlo sigurni' da je bolnicu u Gazi pogodila palestinska raketa

- Vratio sam se iz SAD-a gdje imam posao, život, svoju obitelj- rekao je drugi rezervist, koji je također želio ostati anoniman i priprema se za raspoređivanje na južni front.

- Nema šanse da ostanem ondje i napustim svoju zemlju, svoj narod, u ovom kritičnom trenutku. Gdje je premijerov sin? Zašto nije u Izraelu? Ovo je trenutak koji najviše ujedinjuje nas kao Izraelce u novijoj povijesti i svatko od nas trebao bi biti ovdje upravo sada, uključujući i premijerovog sina- rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • __________ 25.10.2023.

    A ništa, položite oružje i nastavite sa ratovanjem tek kada vam se na bojišnici pridruži premijerov sin.

Komentiraj...
Vidi sve komentare