Obavijesti

News

Komentari 1

Izraelski dobrovoljci: 'Sin premijera uživa na Floridi, dok smo mi na prvoj crti bojišnice'

Izraelski dobrovoljci: 'Sin premijera uživa na Floridi, dok smo mi na prvoj crti bojišnice'

Yair, najstariji sin Benyamina Netanyahua, preselio se na Floridu ranije ove godine. Iako s 32 godine ispunjava uvjete za pričuvnu dužnost, koja završava s 40 godina, on se nije vratio u domovinu

VIDEO

Izraelski dobrovoljni vojnici u ratu protiv Hamasa osudili su sina premijera Benjamina Netanyahua jer je ostao u Sjedinjenim Državama i 'napustio' svoju zemlju.

Naime, stotine Izraelaca vratilo se kući nakon početka krvavog sukoba. Vojska je regrutirala više od 300.000 rezervista da se bore u najvećoj mobilizaciji u povijesti zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Otac ispod ruševina 00:52

Yair, najstariji sin Benyamina Netanyahua, preselio se na Floridu ranije ove godine. Iako s 32 godine ispunjava uvjete za pričuvnu dužnost, koja završava s 40 godina, on se nije vratio u domovinu.

- Yair uživa u svom životu u Miami Beachu dok sam ja na prvoj crti bojišnice- rekao je jedan vojnik koji je tražio da ostane anoniman iz sigurnosnih razloga.

Dragovoljac na sjevernoj bojišnici, koja je svakodnevno izložena sve većoj paljbi Hezbolaha koji podržava Iran u južnom Libanonu, rekao je za The Times da to izaziva nepovjerenje i bijes među rezervistima.

Život zarobljenika u podzemnim tunelima terora ispod Gaze: 'Taj sustav je velika paukova mreža'
Život zarobljenika u podzemnim tunelima terora ispod Gaze:   'Taj sustav je  velika paukova mreža'

- Mi smo ti koji napuštamo svoj posao, svoje obitelji, svoju djecu kako bismo zaštitili svoje obitelji kod kuće i zemlju. Naša braća, naši očevi, sinovi, svi idu na bojišnicu, ali Yair još uvijek nije ovdje. To ne pomaže u izgradnji povjerenja u vodstvo zemlje- rekao je.

Yair nikada nije bio vojnik, međutim odslužio obveznu vojnu službu i radio u jedinici glasnogovornika Izraelskih obrambenih snaga (IDF). U Sjedinjene Države se preselio nakon kontroverze oko njegovih aktivnosti na društvenim mrežama. Naime, izazvao je negodovanje javnosti nakon što je stotine tisuća Izraelaca koji su prosvjedovali protiv vladinih reformi pravosuđa nazvao 'teroristima' i optužio Sjedinjene Države za financiranje nemira.

SAD: Naši obavještajci 'vrlo sigurni' da je bolnicu u Gazi pogodila palestinska raketa
SAD: Naši obavještajci 'vrlo sigurni' da je bolnicu u Gazi pogodila palestinska raketa

- Vratio sam se iz SAD-a gdje imam posao, život, svoju obitelj- rekao je drugi rezervist, koji je također želio ostati anoniman i priprema se za raspoređivanje na južni front.

- Nema šanse da ostanem ondje i napustim svoju zemlju, svoj narod, u ovom kritičnom trenutku. Gdje je premijerov sin? Zašto nije u Izraelu? Ovo je trenutak koji najviše ujedinjuje nas kao Izraelce u novijoj povijesti i svatko od nas trebao bi biti ovdje upravo sada, uključujući i premijerovog sina- rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.