To je to što me zanima!

'Ja sam jako pametan, ja sam genij i to vrlo stabilan genij'

Donald Trump je u u subotu rekao da se njegovi demokratski kritičari i američki mediji služe istim oružjem kao protiv "starog Ronalda Reagana ističući mentalnu stabilnost i inteligenciju"
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump odbacio je u subotu optužbe novinara Michaela Wolffa da je mentalno nesposoban za obavljanje dužnosti i rekao kako sve što je u životu postigao pokazuje da je "vrlo stabilan genij".

Novinar Wolff, autora knjige "Fire and Fury: Inside the Trump White House" (Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće) koja oštro kritizira Trumpa rekao je u intervjuu za BBC u subotu da bi njegova otkrića mogla okončati Trumpov mandat u Bijeloj kući.

"Čini se da priča koju sam ispričao prikazuje njegov (Trumpov) predsjednički mandat na način koji govori da on ne može obnašati tu dužnost", rekao je Wolff.

"VATRA I BIJES" Trump želi zabraniti knjigu o svom mandatu: Boji se objave?

Odgovarajući mu, Trump je u u subotu rekao da se njegovi demokratski kritičari i američki mediji služe istim oružjem kao protiv "starog Ronalda Reagana ističući mentalnu stabilnost i inteligenciju", budući da ga ne mogu srušiti na drugi način.

Reaganu, republikancu koji je predsjednik SAD-a bio od 1981. do 1989., dijagnosticirana je 1994. Alzheimerova bolest a umro je 2004.

"Zapravo, tijekom cijelog života, moje najveće bogatstvo bila je mentalna stabilnost i to što sam jako pametan", rekao je Trump u seriji tvitova.

"Prošao sam put od VRLO uspješnog poslovnog čovjeka, preko velike televizijske zvijezde...do predsjednika SAD-a (iz prvog pokušaja). Mislim da to ne govori samo da sam pametan, nego da sam genij. Štoviše, vrlo stabilan genij", istaknuo je Trump.

KNJIGA O DONALDU: Trump se najviše boji trovanja: 'Ne dirajte mi četkicu za zube!'

Zaključci nastali na temelju izjava suradnika sadašnjeg američkog predsjednika prikupljeni u knjizi "Fire and Fury: Inside the Trump White House" (Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće) govore da Trump nije sposoban obnašati dužnost i da je to sada prilično prihvaćeno stajalište.

Knjiga donosi mračnu sliku Bijele kuće u kojoj osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari, a predsjednika svi pa i najbliži suradnici opisuju kao djetinjastu osobu i ismijavaju ga zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.

TEORIJA ANALITIČARA Bolje je da šuti:? Trumpu raste popularnost kad ne govori...

Trump je ranije odbacio navode iz knjige objavljene u petak kao gomilu "laži, krivih interpretacija i nepostojećih izvora".

To je učinio i njegov ministar vanjskih poslova Rex Tillerson koji je u petak navečer rekao da nikada nije sumnjao u mentalne sposobnosti Donalda Trumpa da obnaša predsjedničku dužnost.

Trumpovi odvjetnici pokušali su bezuspješno zaustaviti objavu knjige koja sadrži bombastične informacije o njegovu mandatu i u kojoj se tvrdi da je Trump bio nepripremljen za predsjednika, da se ponaša poput djeteta i misli da se "sve mora vrtiti oko njega".

Wolff piše da je Trumpov tim bio šokiran i uplašen nakon izborne pobjede krajem studenoga 2016., da je Prva dama Melanija u izbornoj noći lila suze od tuge, a Trump je bio bijesan što su najpoznatiji američki pjevači odbili nastupiti na njegovoj inauguraciji i da je sam za Bijelu kući rekao da je "pomalo zastrašujuća".

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • lokal patriota 07.01.2018.

    Usta moja hvalite me. Najljepši na svijetu sam ja , jel tako ogledalce.

  • Illaminat 07.01.2018.

    Aaaaaaaaaahahahahahahahahahahaha

  • Mullo De 07.01.2018.

    Baš je on genijalac, pa sjebao je amere da su ga postavili za predsjednika, gluplji su ameri i od naše stoke sitnog zuba

Komentiraj...
Vidi sve komentare