Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Bolje je da šuti:? Trumpu raste popularnost kad ne govori...

Prije odlaska iz Bijele kuće na praznike popularnost mu je bila na 36 posto i do prvog dana nove godine skočila na 40 posto, objavio je Gallup

Trump spends his holiday vacation in West Palm Beach, Florida
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10 komentara

Popularnost Donalda Trumpa blago je porasla tijekom blagdana, što je analitičare potaknulo na razmišljanje da američkom predsjedniku, ovisniku o Twitteru, bolje ide kada ga nema u vijestima.

Uživajući u svojoj rezidenciji na sunčanoj Floridi i igranju golfa od Božića do Nove godine, Trump se u tom razdoblju uglavnom nije oglašavao. Prije odlaska iz Bijele kuće na praznike popularnost mu je bila na 36 posto i do prvog dana nove godine skočila na 40 posto, objavio je Gallup.

Iako je to i dalje povijesno niska popularnost u prvoj godini mandata, Trump nije ovako dobro stajao od lipnja.

To je neke analitičare potaknulo na hipotezu da je Trumpu bolje kada je diskretniji.

"Teško je to dokazati", kaže Kyle Kondik sa sveučilišta u Virginiji, ali rezultati upućuju na to "da mu je popularnost viša kad ne dominira vijestima".

Kondik naglašava kako su i Trumpu i Hillary Clinton brojke tijekom preizborne kampanje 2016. rasle svaki put kada nisu dominirali naslovnicama.

Analitičar HuffPosta Ariel Edwards-Levy dodao je kako Trumpu popularnost blago porasla i tijekom kolovoza i rujna kada su najveći prostor u vijestima zauzimali snažni uragani koji su pogodili Ameriku

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders, naravno, ne slaže se s time i tvrdi da je predsjedniku popularnost narasla jer je nedugo prije Božića usvojena velika porezna reforma.

Tko je u pravu, vidjet će se brzo. Trump se u međuvremenu vratio u Bijelu kuću i odmah se prihvatio stare navike - ranojutarnjeg tvitanja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message